Amasya’da Geri Dönüşümde Kumbaradan Poşete Geçildi

Amasya’da Geri Dönüşümde Kumbaradan Poşete Geçildi

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, sokaklara konuşlanan geri dönüşüm kumbaralarının yerine evsel atığı yerinde biriktirmek amacıyla ev, apartman ve toplu konutlara geri dönüşüm poşetleri dağıtılacağını açıkladı.


Geri dönüşüm kumbaralarının amacı dışında kullanıldığını tespit etmelerine üzerine belirlenen konutlarda başlayacak poşet uygulamasının ilerleyen süreçte il geneline yayılacağını belirten Başkan Özdemir, biriktiğinde üstlenici firma tarafından toplanacak poşetlerin düzenli depolama sahasına götürülüp ekonomiye tekrar kazandırılacağını söyledi.

Kampanyanın başarıya ulaşmasıyla düzenli atık depolama sahasının ömrünün uzayacağına değinen Özdemir, projeye destek olan şahıs ve site yönetimlerinin de ödüllendirileceğini anlattı.

Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) Müdürü Maşide Bütüner’in de katıldığı toplantıda başkanlığını yaptığı birliğin 5 yıl boyuncu tüm okullarda bilgilendirme çalışması yaptığını anımsatan Özdemir, 22 Nisan’a kadar birliğe ambalaj atığı getirip teslim edilen ilkokul öğrencilerini de ödüllendirileceklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile