Amasya'da Hekimler Ve Saglik Çalisanlarindan Israil Vahsetine Tepki

Amasya’da hekimler ve saglik çalisanlari, Israil’in Gazze’de 20 binden fazla insanin ölümüne yol açtigi 3 aydir sürdürdügü vahsete tepki gösterdi.

Künç Köprüsü’nden baslayip Yavuz Selim Meydani’nda tamamlanan yürüyüse ellerindeki Türk ve Filistin bayraklariyla katilan hekimler ile saglik çalisanlari Israil’i protesto etti.

Grup adina söz alan Dr. Elif Sakalli, “Terör devletinin Filistin topraklarinda isledigi suçlar büyüyerek devam ediyor. Terörist Israil yalnizca Filistin halkina karsi degil, bütün insanliga karsi, sadece Filistinli çocuklara degil, bütün çocuklara karsi suçludur” dedi.

Israil’in isledigi suçlarin cezasiz kalmayacagini belirten Elif Sakalli, “Gazze halki tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yikima ve katliama karsi direniyor. Bütün bunlara, Israil tarafindan uygulanan teröre ragmen korkmayan ve yilmayan Gazze halkini, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri basindan bir an ayrilmayan Gazzeli saglik çalisanlarini selamliyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, araliksiz çalismaya, uykusuz kalmaya alisiktir. Ancak hastalarina yardim edememeye, onlari çaresizce ölüme birakmaya asla alisik degildir” diye konustu.

Yöneticilere ve uluslararasi yardim kuruluslarina seslenen Sakalli, “Biz Gazzeli saglik çalisanlariyla birlikte çalismaya, oralarda kurulacak hastane ve saglik tesislerinde görev almaya haziriz. Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptigi yanina kalmadigi gibi senin de yaptiklarin yanina kalmayacak Israil. Sen kaybedeceksin, insanlik kazanacak, Filistin halki kazanacak, beyaz önlüklerini soykirima karsi duvar olarak örenler kazanacak. Yiktigin hastanelerin içinde bütün insanligin hayatini kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaslarimiz kazanacak. Insanlik disi bütün eylemlerden kurtulmak için verdigimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdürecegiz” seklinde konustu.

Açiklamanin sonunda basta Filistinliler olmak üzere Dogu Türkistan ve Mynmar’da zulme ugrayan Müslümanlar için dua edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile