Amasya'da Kadinlara Yenilenebilir Enerji Ve Kodlama Egitimi Firsati

Amasya'da Kadinlara Yenilenebilir Enerji Ve Kodlama Egitimi Firsati

Amasya Üniversitesi’nin es basvuru sahibi oldugu “Kadinlar Yenilenebilir Enerji Baglaminda Gelecegi Kodluyor” adli proje yeni firsatlar sunuyor.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Dis Iliskiler ve Avrupa Birligi Genel Müdürlügü’nün sözlesme makami oldugu “Cinsiyet Esitligi Odaginda Gelecegin Insana Yakisir Isleri Yaklasiminin Desteklenmesi Hibe Programi” kapsamindaki proje Beyazay Dernegi ile isbirligiyle hazirlandi.

Düzenlenen bilgilendirme toplantisinda konusan proje yürütücüsü Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Kurt, özellikle atanamayan ya da özel sektörde sözlesmeli çalisan ögretmenlere yönelik egiticilerin egitiminin yani sira mühendis adayi ögrencilerin istihdam edilebilirliklerini arttirmayi planladiklarini belirtti.

Prof. Dr. Kurt, egitim ve laboratuvar kurma faaliyetlerine ek olarak teknik geziler, sektörel toplanti, seminer ve farkindalik günleri düzenlemeyi de planladiklarini vurguladi.

Proje sosyal medya uzmani Dr. Ögr. Üyesi Merve Sen Kurt da, projede hedef gruplara ait kontenjanlarin dolmasina ragmen atanmamis ögretmenlerin devam eden proje faaliyetlerinden yararlanmalarini saglamak istediklerine dikkat çekerek kendileriyle iletisime geçilmesi halinde kayit yaptirabileceklerini söyledi.



Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi ise üniversitenin bireylerin egitim süreçlerinde hem de hayat boyu egitim ve istihdam edilebilirlik becerilerine sürdürülebilir egitim anlayisiyla katkida bulunmaya devam edecegini dile getirdi. Beyazay Dernegi Genel Baskani Lokman Ayva ve ayni zamanda dernegin sube baskani olan Prof. Dr. Kurt’a tesekkür eden Rektör Turabi, projenin hayirli, ugurlu olmasini diledi.

Toplantiya Iskur Amasya Müdürü Osman Yilmaz, Il Müftüsü Durmus Ayvaz, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Kurt, Genel Sekreter Osman Akbas ve diger yetkililer de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile