Amasya'da Kentsel Dönüşüm Faaliyetleri

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm kapsamında Amasya'da kira yardımının artırıldığını belirtti.

Bolat, yaptığı yazılı açıklamada kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsımında afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde fen-sanat standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak üzere, iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirlemek amacıyla Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi kanununun yürürlüğe girdiğini anımsattı.
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanunun uygulama yönetmeliğinin kira yardımı ve diğer yardımlar başlıklı 16. maddesinde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve iş yerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması halinde geçici konut veya iş yeri tahsisi, mümkün olmaması halinde ise, bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapıldığını belirten Bolat, "Amasya için kira yardımı bedeli 2013 yılı içinde 450 lira iken 2014 yılı için de 480 lira olarak belirlenmiştir. Yapılan kira yardımı 18 ay sürdüğü için toplam ödenecek tutar 8 bin 640 liradır" diye ifade etti.

Bolat, Amasya'da söz konusu çalışma kapsamında bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında tespiti yapılan 142 bina sahibinden 100'ünün kira yardımı için başvurduğunu ve 90 kişinin kira yardımı onaylanarak ödenmeye başlandığını bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile