Amasya'da Kirazlar Yaristi

Amasya'da Kirazlar Yaristi

Amasya’da 12-22 Haziran Uluslararasi Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda kiraz tesvik yarismasi yapildi. 45 yarismacinin yetistirdikleri kirazlari sundugu yarismada birinci seçilen Nezlet Çekiç 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Yarismada ikinci olan Naile Göl 4 bin TL, Turgut Karakaya ise 3 bin TL’lik para ödülü aldi. Üreticilere ödüllerini Amasya Valisi Yilmaz Doruk ve protokol üyeleri verdi.



Bu yil 50 bin tonun üzerinde bir rekolte bekleniyor

Amasya’da geçen kiraz üretiminden ekonomiye yil 1,1 Milyar TL katki saglandigini belirten Vali Doruk, bu yil 50 bin tonun üzerinde bir rekolte beklendigini açikladi.

Amasya Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün Amasya Il Özel Idaresi ve DOKAP’in destegiyle hazirladigi toplam tutarlari 2,1 Milyon TL olan projelerle 61 bin 700 adet kiraz fidanindan olusan bin 234 dekar kiraz bahçesi tesis edildigine de hatirlatan Doruk, “Bu noktada üreticilerimiz de kirazimizi daha kaliteli ürettiklerinde hem kendi gelirleri çogalacak hem de Amasya kirazimizin pazar payi ile bilinirligi artacaktir. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hem kiraz üreticilerimize hem de diger çiftçilerimize devletimizin destekleri de artarak devam edecektir. Bu tür yarismalar aslinda sizlerle bir arada olmak için bir vesile olmakla birlikte, alin teriyle yetistirdiginiz tüm kirazlar bizlerin nezdinde zaten birincidir” diye konustu.

Ödül programina AK Parti milletvekili Haluk Ipek ve CHP milletvekili Resat Karagöz ile Belediye Baskani Turgay Sevindi de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile