Amasya'da Mart Ayinda 108 Yasa Disi Göçmen Yakalandi, 5 Organizatör Tutuklandi

Amasya'da Mart Ayinda 108 Yasa Disi Göçmen Yakalandi, 5 Organizatör Tutuklandi

Amasya’da güvenlik birimlerinin düzensiz göç ile mücadele kapsaminda Mart ayinda yürüttügü operasyon ve denetimlerde 108 yasa disi göçmen yakalandi, 5 göçmen kaçakçisi organizatör tutuklandi.

Düzenledigi basin toplantisinda uygulamalara yönelik bilgiler veren Amasya Valisi Yilmaz Doruk, “Düzensiz göç ile mücadeleye yönelik huzur uygulamalarinda ve il genelinde yapilan denetim ile çalismalarda 108 yasa disi göçmen yakalanmis, 11 süpheli sahis gözaltina alinarak 5 göçmen kaçakçisi organizatör de tutuklanmistir” dedi.

Bu yasa disi göçmenlerden Afganistan uyruklu 40’i polis tarafindan Agri’dan Istanbul yönüne giden mercimek yüklü tirda yakalanmisti.

Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve Il Jandarma Komutani Albay Mehmet Ari’nin da bulundugu toplantida Mart ayi içerisinde meydana gelen 2 bin 30 asayis olayinin yüzde 80’inin aydinlatildigina deginen Vali Doruk, “Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda bin 6 aranan sahis yakalanarak adli makamlara teslim edilmistir. Yakalanan bu sahislardan 24’ü ise 5 yildan fazla hapis cezasi kesinlesen sahislardir. Halkimizin can ve mal güvenligini koruyarak huzur ve güven içinde yasamalari için Amasyamizda suçlularin rahatça dolasmalarina müsaade etmeyecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile