Birlik binasında düzenlenen toplantıya Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsa Köse, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hatay Karaman, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
AB destekli proje kapsamında Küçük Sanayi Sitesi’nde toplam 4 bin 777 metrekarelik alanda inşa edilecek tesisin zemin katında oto tamir atölyesi, 1. katında ağaç işleri atölyesi, 2. katında eğitim merkezi ve idari birimlerin oluşturulacağını belirten Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsa Köse, bununla da işletmelere teknolojik destek sağlanacağını söyledi.
Mobilya ve otomotiv sektörlerinin yeniliklere açık ve sürekli gelişme içerisinde olan sektörler olduğuna işaret eden İsa Köse, “Sektörlerde hem Türkiye’de hem de bölgemizde çeşitli çalışmalar yapılarak kalite ve üretim sonrası hizmetin arttırılması gerekmektedir. Bu noktadan hareketle daha önceki birlik başkanımız Sayın Hatay Karaman’ın girişimleri ile 2009 yılında hazırlanan projemiz teknoloji, tasarım ve üretim çalışmalarının istenilen düzeye getirerek işletmelerin bölgesel ve ulusal rekabet edebilirliklerinin geliştirilmesi ve büyüyerek iş hacimlerinin ve karlılığının artırılması ve iş gücü istihdam artışının sağlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
Köse, “İlimiz merkezi ve ilçelerinde ahşap ve ahşap ürünleri ile mobilya üretimi yapanlar ile otomotiv sektöründe mal ve hizmet üretim yapan işletmelerin bireysel olarak satın alamadıkları son teknoloji otomotiv arıza tespit ve onarım cihazları ile ahşap ve ahşap ürünleri ve mobilyacılık sektöründe seri üretim makinelerinin bulunduğu ortak kullanım atölyeleri oluşturarak bu sektörlerde hizmet veren işletmelerin bu makineleri kullanmak sureti ile kaliteli, verimli üretim ve hizmet yapmalarını hedefleyen projemizin arsasının birliğimize bedelsiz olarak hibe edilmesine katkı sağlayan Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Başkanı Sayın Fatih Akçay’a ve yönetim kuruluna ayrıca projemizin arsasının imar işlerinde birliğimize yardımcı olan Amasya Belediyesi imar ve fen işlerine ve projemize koşulsuz destek veren Amasya Belediye Başkanımız Sayın Cafer Özdemir’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.
Konuşmasında projenin Amasya için önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Özdemir, Amasya Belediyesi’nin de katı atık bertaraf tesisi ve sıvı atık tesisi gibi projeleri AB ve yerel kaynakların kullanımıyla hayata geçirdiklerini hatırlattı.
Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin özellikle de mobilya ve otomotiv sektörü alanında faaliyet gösteren işletmeler için faydalı bir projeyi uygulamaya koyduğunu vurgulayan Vali Çomaktekin de, “Rekabet edebilmek için maliyetleri düşürmenin bir yolu da teknolojiye en kısa sürede intibak edebilmektir. Küçük işletmeler sermaye yetersizliğinden ötürü bunları yapamıyorlar. Bu açıdan bir kolaylık sağlanmış. Büyük sektör temsilcileri bu ortak kullanım alanında, ortak bir bakış ve hareketle teknolojiyi kullanıp, maliyetlerini de düşürüp, rekabet edebilme imkanlarını arttırarak daha üst bir sınıfta güçlü bir sektör olarak Amasya’da bu alanda hizmetlerine devam edeceklerdir” diye konuştu.
14 kişinin görevlendirileceğinin planlandığı tesisle ilgili atılacak adımlarla ilgili sunumun ardından Çomaktekin ile Özdemir’e projeye desteklerinden dolayı plaket verildi.
Amasya'da Mobilya Ve Otomotiv Sektörüne 'Aküdgem' Desteği
Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin uyguladığı ‘Amasya Mobilya ve Otomotiv Sektöründe Ortak Kullanım Tesisi ve Küçük İşletmelere Danışmanlık Hizmeti Kurulması Projesi’nin (AKÜDGEM) sektörel tanımı toplantısı yapıldı.