Amasya'da Sanayi Esnafindan Kavurucu Sicaga Ilginç Çözüm

Amasya'da Sanayi Esnafindan Kavurucu Sicaga Ilginç Çözüm

Hava sicakliginin 40 dereceyi buldugu Amasya’nin Tasova ilçesinde kavurucu sicaklar etkili olmaya devam ediyor.



Tasova Küçük Sanayi’nde demir dograma ustasi Mehmet Yildiz, hissedilen sicakligin yüksek olmasindan dolayi çalisirken zor anlar yasadi. Kavurucu sicaklara karsi demir dograma ustasi Yildiz, ilginç bir çözüm buldu.

Mermer dükkani içinde bulunan santrifüj fis suyu ve yan tarafta bulunan oto yikamanin tazyikli suyuyla serinleyerek ’fosur fosur’ yikandi. Usta Mehmet Yildiz, kavurucu sicaklarda yaptigi isin yakici bir is oldugunu ayrica günesin etkisiyle yandigini, serin suyun altina girdiginde üsüdügünü söyledi.



Demir dograma ustasi Mehmet Yildiz, “Demir dograma isi severe yaptigim için zor degil de, bugünlerdeki havalarin sicak olmasi nedeniyle, 40-45 dereceye varmasindan dolayi isimizde malum kaynak oldugundan dolayi spiral, kaynak atesi bir yandan bunaliyoruz, bu aralar sicak oldugundan dolayi. Karsida Ömer arkadasimin mermer dükkani var. Oraya gitmistik. Orada da santra fis yerden çiktigi için su çok soguk, buz gibi. Kendimi tutamadim çok bunalmistim. Açtim santra fisi, altina girdim. Disarida herkes 40-45 derecede bunalirken, ben orada üsümeye basladim. Çok bunaldigimiz için suya girdik. Çokta güzel oldu yani serinledik bu sayede” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile