Amasya'da Selfieci Sehzade Heykeline Boyali Saldiri

Amasya'da Selfieci Sehzade Heykeline Boyali Saldiri

Sehzadeler sehri Amasya’da 9 yil önce konuldugu Yesilirmak’in kiyisinda binlerce kisinin ilgisiyle karsilasip önünde fotograf çektirdigi selfieci sehzade heykeli boyali saldiriya ugradi.

Yesilirmak’in kiyisinda 2015 yilindan bu yana sergilenip sehre gelen turistlerinde oldugu binlerce kisinin selfie yaptigi heykelin cep telefonu ve kilici çok defa kirilmasi üzerine yenilenmisti.

O yil Amasya Belediyesi tarafindan 7 bin lira maliyetle irmak kenarina konulmasinin ardindan sosyal medyada ve basinda büyük ses getirmesi üzerine elindeki cep telefonu ile belinde kiliç olan heykel önce tarihe hakaret olarak düsünen çevrelerin saldirisi, sonradan da selfie yapmak isteyenlerin yogun ilgisinden dolayi çarpmalari üzerine tadilattan geçmisti. O günlerde polis, güvenlik kameralariyla heykeli takibe almisti.

Aradan 9 yil sonra selfieci sehzade heykelinin yüzü beyaz bir boyayla boyandi. Sosyal medyada tepki çeken görüntünün ardindan Amasya Emniyet Müdürlügü inceleme baslatti. Bu duruma sosyal medyada tepki gösteren vatandaslardan Fikri Gevrek, “Sehzadeyi piri fani yapmislar. Bence çok yanlis. Aslina döndürülmelidir veya kaldirilmalidir. Amasya sehzadeler sehridir. Yetkililerin bilgisi dahilinde oldugunu düsünmüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile