Amasya'da Sogan Hasadi Basladi Açiklamasi Tarlada Kilosu 7 TL

Amasya'da Sogan Hasadi Basladi Açiklamasi Tarlada Kilosu 7 TL

Amasya’da erkenci sogan hasadi basladi. Türkiye’de sogan üretiminde 2. sirada bulunan kentte bu yil 428 bin tondan fazla sogan rekoltesi bekleniyor. Üreticilerin göz yasartmadigini duyurdugu sogan tarlada kilosu 7 TL’den baslayan fiyatlarla satiliyor.



“Üretimin yüzde 13’ünü Amasya karsiliyor”

79 bin dekar alanda sogan tarimi yapildigini belirten Amasya Il Tarim ve Orman Müdürü Gürol Çetin, “Türkiye’de sogan üretiminde 2’nci siradayiz. Üretimin yüzde 13’ünü sadece Amasya karsiliyor. Bu yil 428 bin 500 ton rekolte bekliyoruz. Verim gayet güzel. Insallah üreticilerimiz için bereketli bir yil olur” dedi.



Orta Dogu ve Avrupa’ya sogan gönderiliyor

Yurdun dört bir yanina gönderilen Amasya soganinin dis pazarda da alicisinin olduguna deginen Çetin, “Orta Dogu ülkelerine ürün gönderiyoruz. Avrupa ülkelerine de zaman zaman ürün gönderilmekte” diye konustu.



“Soganimiz gözleri yasartmaz”

Uzun yillardir sogan üretimi yapan Oluz Köyü Muhtari Sami Bas ise “Soganimiz kesildiginde gözleri yasartmaz. Tatli sogandir. Herkese tüketmelerini tavsiye ediyorum” seklinde konustu.

Artan maliyetler karsisinda üretimi sürdürdüklerine isaret eden Bas, “Üretmeye devam ediyoruz. Devletimize, milletimize faydali olmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile