Amasya'da Ticari Taksi Ve Otomobilden 7 Kaçak Göçmen Çikti

Amasya'da Ticari Taksi Ve Otomobilden 7 Kaçak Göçmen Çikti

Amasya’da polisin durdurdugu bir ticari taksi ve otomobilde 4’ü Afgan, 3’ü Suriye uyruklu toplam 7 kaçak göçmen bulundu. Araç sürücüleri gözaltina alindi.



Ticari taksiden 4 kaçak göçmen çikti

Amasya’da polisin süphe üzerine durdurdugu ticari taksiden 4 kaçak göçmen çikti. Kaçak göçmenler Il Göç Idaresi Müdürlügü görevlilerine teslim edilirken, taksi soförü gözaltina alindi. Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Subesi ekipleri Amasya’nin Merzifon ilçesinde süphe üzerine Giresun’dan Istanbul yönüne dogru giden bir ticari taksiyi durdurdu.

Ticari takside yapilan aramada Agri’dan yurda giris yaptiklari ve üzerlerinde sahte kimlik belgesi bulunan Afganistan uyruklu 4 kaçak göçmen yakalandi. Kaçak göçmenin islemleri yapilmak üzere Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi. Ticari taksi soförü T.A. ise emniyetteki sorgusunun ardindan serbest birakildi.

Yakalanacagini anlayinca caminin önüne park etti

Polis ekiplerinin il merkezine bagli Ipekköy’de takip ettigi otomobilde ise yaslari 12, 14 ve 16 olan Suriye uyruklu kaçak çocuk göçmen bulundu. Yakalanacagini anlayinca bir caminin önünde araci park ederek namaz kilacagini belirtip kaçmaya çalisan Suriye uyruklu sürücü Ahmed El M. gözaltina alindi.

Çocuklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü görevlilerine teslim edildi. Göçmenleri kisi basina 400 dolara anlasarak Sanliurfa’dan getirdigi ögrenilen sürücü ise sorgusunun ardindan çikarildigi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile