Amasya'da Üniversiteliler Israil'in Gazze'ye Yönelik Saldirilarini Protesto Etti

Amasya'da Üniversiteliler Israil'in Gazze'ye Yönelik Saldirilarini Protesto Etti

Amasya’da üniversite ögrencileri, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina tepki göstermek, Amerika’daki çesitli üniversitelerde Filistin için yapilan protestolara destek vermek amaciyla yürüyüs düzenledi.

AK Parti Amasya Gençlik Kollari ve Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü üyeleri tarafindan düzenlenen etkinlikte ellerine Türk ve Filistin bayraklari alan ögrenciler Israil aleyhine sloganlar atarak Filistin halkina destek verip dua ettiler.

Grup adina açiklama yapan ögrencilerden Hamza Gökmen, 1948’den bu yana milyonlarca masum Filistinliyi göç, kitlik ve ölümle sinayan Israil’in yayilmaciliginin 7 Ekim 2023 itibariyle insanligin utanç tablosu olarak degerlendirecegi bir soykirim halini aldigini belirtti.

Gökmen, “209 gündür çocuk, kadin, erkek, genç, yasli, engelli ayirt etmeksizin 35 bin kisinin Israil barbarligi tarafindan katledildigi, binlerce kisinin evinden, yurdundan göçe sürüklendigi, kundaktaki bebeklerin bombardimanlar sonucundan enkaz altinda can verdigi bir soykirim yasanmaktadir” diye konustu.

Proteston yürüyüsüne Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi ve AK Parti Il Baskani Ekrem Toto da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile