Amasya Devlet Hastanesi'nin Temeli Atildi

Amasya Devlet Hastanesi'nin Temeli Atildi

Amasya’da Saglik Bakanligi tarafindan yapilacak 600 yatakli Amasya Devlet Hastanesi’nin temeli, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’in da katildigi törenle atildi.

24 ameliyathane, 153 poliklinik, 133 yogun bakim yatagi, 22 diyaliz yatagi, 60 acil servis yataginin yer alacagi hastanede 370 adet sismik deprem izölatörü sayesinde muhtemel bir deprem aninda saglik hizmetlerinin aksamadan devam etmesi saglanacak. 22 bin 640 metrekare oturum alanina ve 157 bin metrekare kapali alana sahip, 7 katli 5 bloktan olusacak hastanede yatak kapasitesi gerektigi durumlarda 768 yataga kadar yükseltilebilecek. Bu önemli saglik yatiriminin 2 yil içerisinde tamamlanmasi planlaniyor.

“Seçim öncesi verdikleri sözü seçim sonrasi hatirlamayan, unutanlar var”

Törene katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Amasya merkez Findikli mevkisinde insasina baslanan hastane binasinin sözünün Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan tarafindan verildigini hatirlatarak, “O sözün yerine geldigini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Iki tür siyasetçi var. Bazi siyasetçiler görüyorsunuz, televizyonlardan da izliyorsunuz. Seçim öncesi verdikleri sözü seçim sonrasi hatirlamayan siyasetçiler var, unutanlar var. Böyle bir anlayis var. Bir de sözünün eri siyasetçiler var. Söyledigini yapan, yapamayacagini söylemeyen, halka güven veren bir siyaset anlayisi var. Bizimki bu ikinci anlayis. Birinci anlayisin ne oldugunu herhalde halkimiz gayet iyi biliyor” diye konustu.



“81 ili en modern saglik altyapilarina kavusturduk”

Türkiye’nin 81 ilini en modern saglik altyapilarina kavusturduklarini söyleyen Yilmaz, “Yaklasik 310 bini doktor olmak üzere 1,5 milyona yakin saglik çalisaniyla bu alandaki insan kaynagimizi da güçlendirdik. Güçlendirmeye de devam ediyoruz. Her yil doktorlar, hemsireler, saglik elemanlari alarak bu alandaki gücümüzü de artiriyoruz. Ülke genelinde 2,5 milyon kisiye evde saglik hizmeti vererek hizmeti bir taraftan da insanimizin ayagina götürüyoruz” seklinde konustu.

Temele harcin dualarla atildigi törene Saglik Bakan Yardimcisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, Amasya Valisi Yilmaz Doruk, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk Ipek ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Baskani Bayram Çelik, diger yetkililer ve vatandaslar katildi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Amasya Valiligi’ni de ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile