Amasya Devlet Hastanesi'nin Temeli Yarin Atiliyor

Amasya Devlet Hastanesi'nin Temeli Yarin Atiliyor

Amasya’da Saglik Bakanligi tarafindan yapimina baslanan 600 yatakli Amasya Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni yarin gerçeklestirilecek. Törene, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz da katilacak.

24 ameliyathane, 153 poliklinik, 133 yogun bakim yatagi, 22 diyaliz yatagi, 60 acil servis yataginin yer alacagi hastane, 370 adet sismik deprem izölatörü sayesinde deprem aninda saglik hizmetlerinin aksamadan devam etmesi saglanacak.

Bulundugu konum bakimindan Samsun, Çorum ve Tokat gibi önemli illerin kesisme noktasinda yer alan Amasya, Orta Karadeniz bölgesinin önde gelen saglik yatirimlarindan birine ev sahipligi yapmanin heyecanini yasiyor.

22 bin 640 metrekare oturum alanina ve 157 bin metrekare kapali alana sahip, 7 katli 5 bloktan olusacak hastanede yatak kapasitesi gerektigi durumlarda 768 yataga kadar yükseltilebilecek. Bu önemli saglik yatiriminin 2 yil içerisinde tamamlanmasi planlaniyor.

Amasya’da kapilarini açacak saglik tesisi ayni zamanda Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü hastanelerinden birisi olacak. Hastanenin tasiyici kolonlarinin her birine yerlestirilen tam 370 deprem izolatörü yer aliyor. Uygulanan bu sistem sayesinde muhtemel büyük deprem riski tasiyan Amasya’da muhtemel bir sarsinti aninda etki azaltilarak hastanedeki çalismalar aksamadan devam edebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile