İdarenin 2017 yılı faaliyet ve değerlendirme toplantısında konuşan Amaya Valisi Dr. Varol, “2017 yılında ilimize yapılan en büyük hizmet şüphesiz sıcak asfalt çalışmaları olmuştur. Amasya merkez ve tüm ilçelerde toplam 84 kilometre sıcak asfalt dökülerek köylerimizin yol standartları en üst seviyeye çıkarılmıştır. Yolların, kalkınma, medeniyete ve pazara ulaşım için ne kadar önemli olduğunun bilinciyle köy yollarımızın köprü, menfez gibi sanat yapısı eksiklikleri giderilmiş, birinci ve ikinci kat asfalt kaplama, stabilize ve yeni yol yapımı yatırımları ihtiyaç duyulan yerlerde tesis edilmiştir” dedi.
2018 yılında ise sıcak asfalt hedefinin 200 kilometre olarak belirlendiğine değinen Vali Varol, bu hedefe ulaşacaklarına inandığını söyledi.
Geçen yıl 59 milyon 500 bin TL olan toplam bütçenin sağlanan ilave gelirlerle yüzde 30 artarak 76 milyon 800 bin TL olduğunu, ayrıca 13 milyon 400 bin TL’lik KÖYDES desteği ile birlikte 90 milyon 200 bin TL’lik kaynağın hizmetlere harcandığına anlatan Varol, “Kırsal alt yapı standardımızın yükseltilmesi için öncelikle içme suyu yetersizliği bulunan bütün yerleşim birimlerimizin yatırım ve iyileştirme ihtiyaçları karşılanmış, çevreye duyarlı bir yaklaşımla kanalizasyon konusundaki eksiklikler giderilmiştir. 2017 yılında 3 yerleşim birimimizde içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri birlikte 2 köyümüzde de kanalizasyon şebekesi yeniden tesis edilmiştir. Ayrıca ilk defa motopompla içme suyu temin eden bir köyümüzde güneş enerjisi uygulaması yapılmış, köylerimizin daha temiz ve düzenli olması için köy merkezlerine parke taşı döşenmesi ve çöp toplama çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Öte yandan ilimizin tarım potansiyeli de dikkate alınarak kırsal alanlarımızda ürün çeşitliliği ve tarımsal üretimi artıracak sulama göletlerinin yapımına ve modern sulama sistemlerinin tesisine yönelik çalışmalar yürütülmüş, Amasya merkez Ormanözü, Göynücek Karaşar, Merzifon Gökçebağ Göletleri tamamlanmıştır. İnşası devam eden Taşova Çakırsu ve Gümüşhacıköy Çetmi Göletleri kısa sürede tamamlanarak köylerimizin hizmetine sunulacaktır. Bu çalışmalar sayesinde, hem su kaynaklarının ekonomik şekilde kullanılması sağlanmış hem de üreticinin birim alanda daha fazla ürün alabileceği, bölgenin iklim ve toprak yapısına uygun projelerin gerçekleştirilmesi sağlanarak meyve fidanı üretimi ve kaliteli tohum destekleriyle de ekonomik getirilerin yükseltilmesi sağlanmıştır” diye konuştu.
Büyük Amasya Otelinde düzenlenen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık, İl Özel İdaresi birim müdürleri ve haberciler de katıldı.
Amasya İl Özel İdaresinde Sıcak Asfalt Hedefi 200 Kilometre
Amasya İl Özel İdaresi 2018 yılında köy yollarında 200 kilometre sıcak asfalt yapmayı hedefliyor.