Amasya'nin Kadin Çini Ustalari Sertifikalarini Aldi

Amasya'nin Kadin Çini Ustalari Sertifikalarini Aldi

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA), Turizmin Gelistirilmesine Yönelik Teknik Destek Programi kapsaminda desteklenen “Çini Sanatinin Marka Degerini Artirma Projesi" egitim sürecini basariyla tamamlayan kadin çini ustalari sertifikalarini aldi.

Sertifika töreni, Il Kültür Turizm Müdür Yardimcisi Mehmet Emir Gültekin, Il Milli Egitim Müdürlügü Hayat Boyu Ögrenme Birimi ögretmenleri, OKA Yönetim Kurulu Üyesi Amasya Valisi Yilmaz Doruk’un esi Meral Doruk, Egitmen Kültür ve Turizm Bakanligi Çini Sanatçisi Pembe Gül Karagöz’ün katiliminda Geleneksel Türk Sanatlari Merkezi’nde düzenlendi.

Amasya Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu Müdürlügünün yararlanicisi oldugu, Il Kültür Turizm Müdürlügü is birligi ile uygulanan proje kapsaminda 12 haftalik çevrim içi ve uygulamali egitimler verildi.

Kadin usta ögreticilerden olusan 9 kursiyerin egitim aldigi proje ile Amasya’da yaygin olarak icra edilen çini sanatinda ve çini üretiminde önemli rol alan usta ögreticilerin kapasitelerinin güçlendirilmesi böylelikle daha kaliteli, sanatsal ve katma degeri yüksek ürünler ortaya çikarilmasi ve Amasya çinisinin marka degerinin artirilmasi amaçlandi.

Amasya çini sanati

Amasya çini sanati, geçmisten bugüne uzanan köklü bir gelenege sahip olup bölgenin kültürel mirasinin önemli bir parçasini olusturuyor. Özgün turkuaz renkli çiniler, sehzadeler sehri Amasya’da Gök Medrese Camii ve Türbesi olarak bilinen yapiya ve bulundugu mahalleye adini vermis durumda.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile