Amasya'nin Sarkici Biçakçisi Açiklamasi Biçaklari Keskinlestiriyor, Kulaklarin Pasini Siliyor

Amasya'nin Sarkici Biçakçisi Açiklamasi Biçaklari Keskinlestiriyor, Kulaklarin Pasini Siliyor

Amasya’da yasayan biçakçi Nurettin Karademir’in dükkanina gelenler biçaklarini biletirken sarkilar dinleyip oynama firsati da buluyor. Biçaklari keskinlestiren müzisyen usta, istek üzerine çaldigi eglenceli sarkilariyla kulaklarin pasini da siliyor. Müsteriler “Bu biçakçi bambaska” diyor.

68 yasindaki sarkici, Gümüslü Mahallesi’ndeki isyerine gelenlere diledikleri an konser veriyor. Istek üzerine ses sistemini açan Nurettin Karademir, biçaklari bilerken bekleyen müsterilerine sarkilar dinletiyor. Biçaklari keskinlestirdikten sonra mikrofonu eline alan tecrübeli usta repertuvarindaki eserleri pes pese seslendiriyor. Müsteriler ise daha önce hiçbir biçakçida rastlamadiklari bu anlarin keyfini eglenip oynayarak çikartiyor.

“Müzikle biçaklari dans ettiriyorum”

Amasya Belediyesi Konservatuari sanatçisi olan ’Minik Kus’ lakapli Karademir, “Müzikle biçaklari dans ettiriyorum. Müsterilerimin istegi üzerine sarkilar seslendiriyorum. Benim müzigimde, biledigim biçaklarim da 10 numaradir” dedi.



“Bu biçakçi bambaska”

Evli ve 3 çocuk babasi Karademir’i dinlemeye gelen müsterilerinden Nehir Gizem Keten de, “Bu biçakçi bambaska. Çünkü burada müzik, eglence, hayat var” diye konustu.

Sarkilar dinleyip oynayan müsteri Lütfi Kol ise bilettigi biçaklarin çok keskin oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile