Amasya Orman Bölge Müdürü Özer Açiklamasi 'Türkiye En Çok Agaçlandirmada Avrupa'da 1. Sirada'

Amasya Orman Bölge Müdürü Özer Açiklamasi 'Türkiye En Çok Agaçlandirmada Avrupa'da 1. Sirada'

Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, Türkiye’nin en çok agaçlandirma yapan ülkeler siralamasinda dünyada 4.cü, Avrupa’da ise 1. sirada oldugunu açikladi.

21-26 Mart Dünya Ormancilik Haftasi dolayisiyla düzenlenen programda Türkiye’nin orman varligini 23,2 milyon hektara çikarmasiyla yüzölçümümüzün yüzde 29’unun orman oldugunu belirten Bölge Müdürü Özer, “Orman varligi bakimindan dünyada 27. siraya yükselmis durumdayiz. En çok agaçlandirma yapan ülkeler siralamasinda dünyada 4.cü, Avrupa da ise 1. siradayiz” dedi.

Amasya Valisi Yilmaz Doruk ile birlikte fidan diken Ferdi Özer, hafta boyunca vatandaslara 59 bin fidan dagitildigini açikladi.

Agaçlandirmanin önemine dikkat çeken Özer, “Her geçen gün önemini biraz daha artiran, etkilerini yakindan hissettigimiz küresel isinma ve buna iklim degisikligi, uzun süre yagis olmamasi, asiri sicaklar ve düsük nemin etkisiyle geçmis yillarda ülkemizin ege ve güneyinde binlerce hektar ormanlarimizin kül olmasina, Karadeniz bölgemizde de asiri yagislar sonucu sel olarak karsimiza çikti. Acilarini hep beraber yasadik. Asiri nüfus artisi, sanayilesmenin hizla artmasi, ormanlar üzerindeki baski, çevre kirliligi gibi faktörler yasamimizi ve ülkemizi emanet edecegimiz çocuklarimiza daha yasanabilir bir çevre birakma konusunda bizlere sorumluluk yüklemektedir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile