Amasya Üniversitesi Ile Amasya Seker Fabrikasi'ndan Isbirligi Anlasmasi

Amasya Üniversitesi Ile Amasya Seker Fabrikasi'ndan Isbirligi Anlasmasi

Amasya Üniversitesi Merkezi Arastirma Uygulama Laboratuvari ile Amasya Seker Fabrikasi arasinda isbirligi anlasmasi imzalandi. Ilk uygulamada yapilacak toprak kimyasal analizi ile toprak hastalik analizi bedelinin yüzde 50’si fabrika tarafindan karsilanacak. Böylece çiftçilerin uygun miktarda gübre kullanimi ve dogru tohum seçimi saglanacak.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Baskani Mustafa Saatci ve Amasya Seker Fabrikasi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Özarslan tarafindan anlasmaya imzalar atildi.

70 yildir faaliyette bulunan Amasya Seker Fabrikasi’nin sehrin en önemli ekonomik degerlerinden oldugunu belirten Rektör Turabi, “Yüzlerce köyde binlerce çiftçide büyük bir karsiligi olan Amasya Seker Fabrikasi ile yaptigimiz bu protokolün çok anlamli ve degerli oldugunu düsünüyorum. Üniversite olarak arastirma ve uygulama faaliyetlerinde bulunup bölgemiz ile ülkemize arti degerler kazandirmak istiyoruz” dedi.

Toprak hastalik analiziyle dogru tohum seçiminin saglanacaginin altini çizen Ahmet Özarslan ise, “Hastalik olan topraklarda hastaliga dayanikli tohumlar çiftçilerimize verilecektir. Böylelikle çiftçilerimizin pancardan yüksek verim ve polar almalarini hedeflemekteyiz. Toprak analizi için çiftçilerimizin bagli bulunduklari bölge müdürlüklerimize basvurmalari gerekmektedir. Isbirligine verilen destekten dolayi Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi’ye ve kiymetli hocalarimiza tesekkür ederiz” diye konustu.

Imza programinda Merkezi Arastirma uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Gül ile Suluova MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Murat Karavin de yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile