Amasya Üniversitesi Imaret Bilim, Kültür Ve Sanat Merkezi Dualarla Açildi

Amasya Üniversitesi Imaret Bilim, Kültür Ve Sanat Merkezi Dualarla Açildi

Amasya’da Sultan II. Bayezid Külliyesinde olusturulan Amasya Üniversitesi Imaret Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi dualarla açildi.

Dünyanin en büyük Hilye-i Serif’inin yani sira çesitli hat eserleri ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Sakal-i Serif’inin içerisinde bulundugu merkezin açilisina Amasya Valisi Yilmaz Doruk, Amasya Belediye Baskani Turgay Sevindi, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi ve protokol üyeleri katildi.

Merkezin Amasya Valiligi ve Tokat Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün destegiyle hizmete girdigini belirten Rektör Turabi, “Merkezimizde, dünyanin en büyük Hilye-i Serif’i, üstad Mahmut Sahin’in gönlünden yaziya nakseden Peygamber Efendimizle ilgili ayeti kerimeleri Hadis-i Serifleri ve Peygamber Efendimizi anlatan hatlarla muhatap olacaksiniz. Merkezimizde lisansüstü derslerle, çesitli kurslar, sohbetler düzenleyecegiz. Amasya Üniversitesi olarak cosan gönüllere bütün bunlari hediye etmekten büyük bir kivanç duyuyoruz” dedi.

Hattat Mahmut Sahin tarafindan Aytug Talha Yildiz’a ‘Tezhip Icazetnamesi’ verilen açilisin ardindan Istanbul 29 Mayis Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler "Hz. Peygamber Sevgisinin Kültür ve Medeniyetimize Etkisi” konulu açilis dersini anlatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile