Amasya Üniversitesi'ne Bilgi Güvenligi Sertifikasi

Amasya Üniversitesi'ne Bilgi Güvenligi Sertifikasi

Amasya Üniversitesi, ISO 27001 bilgi güvenligi yönetim sistemi sertifikasi aldi. Bilisim teknolojileri alaninda en degerli yetkinlik belgesi oldugu belirtilen sertifika ve bayrak Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi’ye teslim edildi.

Tüm çalisanlarina ve ögrencilerine daha güvenli bir bilisim hizmeti sunmak amaciyla bir dizi yeni önlem ile uygulamayi hayata geçiren Amasya Üniversitesi, bilgi güvenligi konusundaki yetkinligini uluslararasi düzeyde belgelendirmek için dis tetkik sürecine tabi tutulup yapilan denetimlerde bilgi güvenligi konusunda gerekli kriterleri tasidigi tespit edildi. Bunun üzerine bilisim teknolojileri alaninda en degerli yetkinlik belgesi olan ISO 27001 bilgi güvenligi yönetim sistemi sertifikasi verildi.

Rektör Turabi, “ISO 27001 bilgi güvenligi yönetim sistemi sertifikasini ve bayragini teslim alan Amasya Üniversitesi, bilgi güvenligi konusundaki yetkinligini uluslararasi düzeyde belgelendirmis oldu” dedi.

Turabi, “Basarili çalismalarindan dolayi, Rektör Yardimcilarimiz Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kizilkaya, Genel Sekreterimiz Osman Akbas, Bilgi Islem Daire Baskanimiz Metin Taskin olmak üzere, Bilgi Islem Daire Baskanligi personeli ve emegi geçenlere ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile