Amasya Vali Öz, Suluova'da İncelemelerde Bulundu

AMASYA - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Suluova ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Öz, faaliyete geçen Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi ile Suluova Belediyesinin inşaatına başladığı Asfalt Plenti Fabrikası'nın kurulum çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Daha sonra Kaymakamlık salonunda düzenlenen Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısına katılan Vali Öz, toplantı çıkışında değerlendirmelerde bulundu.

Suluova ilçesinin hayvancılık konusunda Amasya ilinin en çalışkan ve üretken ilçesi olduğunu söyleyen Öz, "Suluova ilçemiz ülkemizde ilk besi organize sanayinin kurulduğu yerdir. İlk kurulmanın belli sıkıntıları vardır mutlaka. Bu konuları yerinde görüp incelemelerde bulunduk, hem de eksiklerimizi görüp gidermek için gerekli planlamaları belirledik. Şimdi sistemin işleyişiyle ilgili düzen kuruyoruz. Besi Organize Sanayi Bölgesi hem bölgemiz hem de ülkemiz besiciliğine ciddi artılar katacaktır" dedi.

Buralarda besiciliğin daha sistematik yapıldığı, besicilerin birlikte hareket ettiği, daha nitelikli besiciliğin ortaya çıkacağını söyleyen Öz, şöyle devam etti:

"Organize sanayi bölgelerinin avantajı budur. Bu ilk örneğinin mutlaka devamı gelecektir. Devletimiz bunu destekliyor. Buralara yeni teşviklerde sunacaktır. Bu tür organize üretimler üretim kalitesi ve üretimin daha geniş kitleye yayılması açısından önemlidir."

Vali Öz'ün Suluova'daki incelemelerine Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Mahmut Boz ile müteşebbis heyet üyeleri eşlik etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile