Amasyali Ögrenciler Okulda Ata Tohumu Ekip Fide Yetistirdi

Amasya’nin Tasova ilçesinde Emine Bursali Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri ve ögretmenleri okulda ektikleri ata tohumlarindan fide yetistirdi. Çileklerin ve diger sebzelerin hasadi yapilirken ata tohumu domates fideleri de okul bahçesinde olusturulan seraya dikildi.



"Ata tohumlarini burada yetistiriyoruz"

Fen ve teknoloji laboratuvarinda yetistirilen ata tohumlari, ‘Egitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2022 Programi’ çerçevesinde saglanan 25 bin liralik destekle okul bahçesinde olusturulan 25 metrekarelik seraya tasinarak ögrencilerin elinde toprakla bulustu. Çok heyecanlandiklarini belirten 7. sinif ögrencisi Abdullah Ensar Saribas, “Getirdigimiz ata tohumlarini burada yetistiriyoruz. Burada çilek, marul, maydanoz gibi bir sürü çesit bitki bulunuyor” dedi.

Arkadasi Tugçe Naz Asik da, “Köyümüz uzak oldugu için git, gel yapamiyoruz. Okulumuzda bunun gibi sera oldugu için tarimdan da yararlanabiliyoruz. Laboratuvarda üretiyoruz. Sonra gelip buraya dikiyoruz” diye konustu.



"Amacimiz akademik basarinin yani sira evlatlarimizi hayata da hazirlamak"

Çalismanin ögrencilerinin gelisimi için firsat olduguna isaret eden Fen Bilimleri Ögretmeni Bayram Atalay, “3 sene önce kurulan serada çilek, domates, salatalik, karnabahar, roka yetistiriyoruz. Çocuklara egitim, ögretim faaliyetinin haricinde yaparak ve yasayarak ögrenmeyi de ögretiyoruz” seklinde konustu.

Amaçlarinin akademik basarinin yani sira evlatlarini hayata da hazirlamak oldugunu vurgulayan Okul Müdürü Ali Bugali ise, “Son yillarda küresel isinmayla beraber gidaya erisim konusundaki sikintilari göz önüne aldigimizda toplumumuzun üreten, kendi kendine yeten bir toplum olmasi açisindan tarim faaliyetlerine yönelip her türlü sebze ve meyveyi yetistirmeye çalisiyoruz. Onlara da örnek olmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile