Amasyalilardan 15 Temmuz Sehitleri Anisina 251 Fidan

Amasyalilardan 15 Temmuz Sehitleri Anisina 251 Fidan

Amasya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz sehitlerinin anisina Hz. Ömer Camii bahçesinde “251 Sehit Için 251 Fidan” temali fidan dikim töreni düzenlendi.

Vali Mustafa Masatli, “O gün vatan, bayrak ve istiklalimiz için topraga düsen sühedanin anisina bugün taze fidanlari toprakla bulusturuyoruz” dedi.

Sehitlerin hatiralarinin gönüllerde yasayacagini ve emanetleri olan ailelerinin sürekli yanlarinda olacaklarini vurgulayan Masatli, “15 Temmuz sehitlerimiz ile bu topraklar için mücadele eden tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize ise saglik ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum. Rabbim 15 Temmuz ihaneti gibi musibetlerle bu milleti bir daha karsilastirmasin” diye konustu.

Belediye Baskani Mehmet Sari ise, “15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye, birlik ve beraberligimize kasteden terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girisiminin besinci yilindayiz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisina kulak vererek sokaklara, meydanlara çikan, yüreginde vatan ve millet sevdasi tasiyan insanlarimiz o gece kirli hesaplari bozarak bir destan yazdi. Demokrasiye ve Türkiye’nin aydinlik gelecegine sahip çikarak, kanlarini, canlarini ortaya koydular” ifadelerini kullandi.

Törene, AK Parti Il Baskani Mehmet Akif Kesmekaya ve MHP Il Baskani Suayip Ak da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile