Amazon'da Kaybolan Ingiliz Gazeteci Davasinda 3. Süpheli Tutuklandi

Amazon'da Kaybolan Ingiliz Gazeteci Davasinda 3. Süpheli Tutuklandi

Brezilya polisi, iki hafta önce Amazon ormanlarinda öldürülen Ingiliz gazeteci Dom Phillips ve yerli uzman Bruno Pereira davasinda 3. süphelinin tutuklandigini duyurdu.



Brezilya’da arastirma yapan 57 yasindaki Ingiliz gazeteci Dom Phillips ve arastirmaci Bruno Pereira geçtigimiz hafta Amazonas eyaletinin Javari bölgesinde kaybolmus, ikiliden bir daha haber alinamamisti. Bölgede baslatilan arama kurtarma çalismalarinin ardindan ikilinin cansiz bedenlerine ulasilirken, cinayete karisan 3. süpheli de bugün tutuklandi. Amazonas’in Atalaia do Norte kentindeki karakola teslim olan Jeferson da Silva Lima isimli sahis verdigi ifadede, cinayetlere karistigini itiraf etti ancak kendisinin kimseyi vurmadigini söyledi.



Polis, Phillips ve Pereira’nin av tüfegiyle vuruldugunu, Pereira’nin kafasina 1 kez, gögsüne ve karnina 2 kez ates edildigini, Phillips’in ise gövdesinden vurularak hayatini kaybettigini bildirdi. Polis, Ingiliz gazeteci ve arastirmayi öldürdügünü itiraf eden Amarildo da Costa Oliveira adinda bir balikçi ve kardesi Oseney da Costa’yi tutuklamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile