Ambarköy Ile Geçmise Yolculuk

Ambarköy Ile Geçmise Yolculuk

Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan "Ambarköy Açik Hava Müzesi", ziyaretlerini geçmise götürüyor.

Ladik Kaymakamliginin 2010 yilinda 14 bin metrekarelik alanda kurdugu Ambarköy, ahsap mimarisi açisindan Osmanli dönemi özelliklerini yansitiyor. 22 bugday saklama ambari, 4 ahsap ev, 2 sergen, 2 misir serenderi ve 4 su kuyusuna sahip köy, 300 yillik Seyhülislam Mehmet Efendi Ahsap Camisi ile de göz kamastiriyor. Açik hava müzesi konseptli Ambarköy, ziyaretçilerini geçmise yolculuga çikariyor.

Ambarköy ile ilgili açiklamalarda bulunan Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Ladik Ambarköy, çok özel bir yer. Ambarköy adeta bir açik hava müzesi seklindedir. Samsun’a ait köy degerlerini, özellikle tasra degerlerini, iç içe bir arada tamamini görebileceginiz ender yerlerden birisidir” dedi.



“Burada Samsun’un geçmisi var”

Müzenin Ladik Kaymakamligi tarafindan Samsun’a kazandirildigini hatirlatan Almaz,

“Burada çok eski bir cami var ve bu tescilli bir camidir. Degirmen odalarimiz, un odalarimiz, köprülerimiz, çesmemiz var. Burada bir restoranimiz var. Orada yerel yemeklerin sunuldugu bir yer var. Burasi hem gezinti hem de mesire yeridir. Buralarda insanlar oturuyorlar, çay içiyorlar, sohbet ediyorlar, yemek yiyorlar. Samsun’a ait kahvalti ve diger yemeklerden tadiyorlar. Böylece burada böyle Samsun’u canlandirdik. Minyatür bir Samsun canlandirildi ve bunu turizme açtik. Buradan gelip geçen tüm misafirlerimiz burayi çok begeniyorlar. Bize çok güzel dönüsleri oluyor. Diyorlar ki ’burada çok özel bir kültür tattik. Yerel havayi tattik. O eski köy hayatini hatirladik. O eski Samsun yasantisini hatirladik’ diye böyle dönüsler var. Biz tam da biz bunu hedeflemistik. Zaten burada küçük de bir müzemiz var. Ayni zamanda küçük bir kafeteryamiz var. Muhtar evi var. Kisaca burada Samsun’un geçmisi var" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile