Ambulansta Dogan Almira, 2'Nci Yasini Dogumu Yaptiran Saglik Ekibiyle Kutladi

Ambulansta Dogan Almira, 2'Nci Yasini Dogumu Yaptiran Saglik Ekibiyle Kutladi

Eskisehir’de göbek bagi iki kez boynuna dolanan ve acil olarak ambulansta dogan Almira bebek, 2’nci yasini dogumunu yaptiran saglik ekibiyle kutladi.

Eskisehir’in Odunpazari ilçesine bagli Emek Mahallesi’nde yasayan Mine Alkan’in 14 Ocak 2021 tarihinde dogum sancisi basladi.

Alinan bilgi üzerine Eskisehir Ambulans Servisi Bashekimligi’nde görevli saglik ekibi, Alkan’in yasadigi eve ambulansla 4 dakikada ulasarak ilk müdahaleyi yapti. Eskisehir Sehir Hastanesine sevk edilmek üzere ambulansa alinan Alkan’in dogumunun basladigi anlasildi. Ambulansta dogumu gerçeklestirilen bebegin boynuna iki kez dolanan ve hayatini tehlikeye soktugu belirlenen göbek bagi da saglik ekibi tarafindan kesildi. Saglikli bir sekilde dünyaya gelen bebege annesi Almira adini verdi. Anne ve bebegi hastanedeki kontrollerinin ardindan kisa sürede taburcu edildi.

Ikinci yasini dogumunu yaptiran saglik ekibiyle kutladi

Mine Alkan’in ikinci çocugu olan Almira, 2 yasina girdi. Sevinçli anne, kizinin dogum günü kutlamasina dogumunu yaptiran saglik ekibini davet etti. Ailenin evindeki kutlamaya Eskisehir Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Ugur Bilge, Il Ambulans Servisi Bashekimi Dr. Veli Görkem Pala, dogumu yaptiran ekipten paramedik Aysegül Uyan Akçam, acil tip teknisyeni Nesrin Erkek, ambulans soförü ve acil tip teknisyeni Samet Bayindir katildi.

Kutlamada Almira bebegin dogum günü için pasta kesilirken, saglik ekibi tarafindan hediyeler verildi.



“Ambulansa girdigimde uzandigim gibi aniden çocugu kucagimiza aldik”

Doguma 20 gün daha kaldigini ve çok sasirdiklarini söyleyen anne Mine Alkan, “Ben de sasirdim, aniden oldu. Daha zamani var diye bekliyorduk ama böyle bir sey oldu. Çok mutlu olduk. Ambulans da çok çabuk geldi. Esim aradi, aramasi ile 5 dakika içinde gelmesi bir oldu diyebilirim. Daha 20 gün vardi, doktor öyle söylemisti. Sancilarim basladi ama ben bir kontrole gidelim dedim derken daha çok siklasmaya basladi.

112 ekibi eve kadar geldiler sag olsunlar. Ambulansa girdigimde uzandigim gibi aniden çocugu kucagimiza aldik” ifadelerini kullandi.

“Saglikli oldugu için çok mutluyum”

Bebeginin göbek baginin boynuna dolandigini duydugunu ve hayatindan endise ettigini kaydeden Alkan, “Çocuk ölür mü, aniden bir sey olur mu? Diye insanin aklina geliyor yani. Çok sükür saglikli bir sekilde kucagimiza aldik çocugumuzu. Simdi saglik durumu iyi ama o zaman dogum esnasinda boynuna kordon dolanmasi olmus. Yüz renginden belliydi, müdahale ettiler. Saglikli dogdugu için çok mutluyum” seklinde konustu.



“Bu saglikli dogumun ikinci yil dönümünde burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”

Almira bebegin dogumu hakkinda bilgi veren ve saglikli olmasindan dolayi mutluluk duydugunu dile getiren Eskisehir Il Ambulans Servisi Bashekimi Dr. Veli Görkem Pala, “2 yil önce annemiz takipli bir gebemiz olmasina ragmen ani bir dogum eylemi gerçeklesti ve 112 hattina Almira bebegimizin babasi çagrida bulundu. Ekibimiz yaklasik 4 dakika içerisinde annemize ulasti ve saglikli bir dogum gerçeklesti. Biz de bugün bu saglikli dogumun ikinci yil dönümünde burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ailemize bizi davet ettigi için çok tesekkür ediyoruz. Bebegimize de saglikli ve uzun ömürler diliyoruz. Eskisehir’de yilda 10 adet ambulansta dogum islemi gerçeklesiyor. Bunlarin tamami basarili dogum eylemleri olarak gerçeklesiyor. Personelimizin tamami hastane öncesi acil saglik hizmetlerinde obstetri egitiminden geçmis durumda. Bu sebeple bu alandan da çok profesyoneller. Tam donanimli ambulanslarimizla çok kisa bir sürede hastalarimiza ulasarak basarili dogum eylemleri gerçeklestiriyor. Ve böyle basarili, saglikli, sevimli çocuklarimiza kavusuyoruz. Ambulanslar her zaman olumsuz sonuçlar dogurmuyor. Böyle mutlu haberlerin de verildigi ortamlar da oluyor. Almira bebegin ilk dogum fotograflari da bizim arkadaslarimiz tarafindan çekilmisti. Bu anlamda da çok mutluyuz. Bizim için de çok güzel bir gün oldu. Ailemize tesekkür ediyoruz, ailemize de uzun saglikli ömürler diliyoruz” diye konustu.



“Boynuna kordonun dolandigini fark ettik”

Dogumun gerçeklestirildigi anlari anlatan acil tip teknisyeni Aysegül Uyan Akçam, “Vaka yerine ulastigimizda anne ile evinin kapisinda karsilastik. Hizlica ambulansa aldik. Gerekli kontrolleri ve muayeneyi yaptiktan sonra dogum eyleminin basladigini tespit ettik. Anneye yardimci olarak dogum eylemini gerçeklestirmesi için anneyi yönlendirdik. Bebegin dogumu gerçeklestigi esnada bebegin boynuna kordonun dolandigini fark ettik. Hizlica ona müdahale ettik. Dogum gerçeklesti, bebegin bakimini sagladik. Annenin ve bebegin hayati bulgularini degerlendirdik. Sonrasinda her ikisini de saglikli bir sekilde hastaneye sevk ettik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile