Abdurrahman Çepni, 2008 yılında geçirdiği kaza sonucu ayağı kırılınca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi bölümünde ameliyat oldu. Ameliyatla ayağına takılan platin kırılan Çepni, beş ay sonra yeniden ameliyat edildi.
Çepni, kendisi ile aynı dönemde ameliyat olan iki kişinin de aynı sorunu yaşaması üzerine Rize 3. Asliye Ceza Mahkemesine, kusurlu mal kullanıldığı iddiası ile üretici ve satıcı firma ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında dava açtı. Yaklaşık 4 yıl süren mahkeme sonunda hastane kusursuz bulunurken, satıcı ve üretici firma 2 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.
Çepni, dava sürecinde dosyanın Türk Standartları Entitüsü (TSE) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesine (ODTÜ) göndirildiğini belirterek, "Bilirkişi raporlarına göre kullanılan malzemenin ayıplı mal olduğu tespit edildi. İnsan sağlığı bu kadar basit olmamalı. İnsan bacağına takılan bir malzeme. Mahkeme sürecinde sürekli beni suçladılar. Ameliyat boyunca bir ay hastanede yattım. Diğer dönemlerde koltuk değnekleri ile yürüdüm. Bu kadar kolay kırılması mümkün değil. Benimle birlikte ameliyat olan Osman Yerebakan'ın koluna takılan platin de kırıldı. Haydar Akçay'ın da aynı şekilde platini kırıldı. Bizim gibi mahkemeye gitmeyen bir çok kişi var" diye konuştu.
Kararın önemli olduğunu ifade eden Çepni, şöyle devam etti:
"Örnek teşkil edecek bir karar ama hükmedilen 2 bin liralık tazminat çok komik. Tazminatın peşinde değiliz. Bu davayı daha da ileriye taşımak için gerekçeli kararın ardından temyize gideceğiz. Kimsenin sağlığı ile bu denli oynanmamalı. Platinin kırılması nedeniyle ayağımız yeniden kırılarak aynı acıları yaşamamıza neden oldular. Diğer iki arkadaşımızın davasının sonuçlanmasının ardından onlar da aynı yola başvuracaklar. 32 ülkeye ihracat yapan bir firma kendi ülke vatandaşına bunu yapmamalı."
Ameliyatla Ayağına Takılan Platin Kırılınca
Rize'de bir kişi, 4 yıl önce ameliyatla ayağına takılan platin kırılınca üretici ve satıcı firma hakkında açtığı davayı kazandı.