American Hospital The Bodrum Cup Yarisinda Yelkenciler Ödüllerine Kavustu

American Hospital The Bodrum Cup Yarisinda Yelkenciler Ödüllerine Kavustu

Mugla’nin Bodrum ilçesinde bu yil 34’üncüsü düzenlenen Akdeniz’in en büyük yelken yarisi olan American Hospital The Bodrum Cup yelken yarisi ödül töreniyle son buldu.

Akdeniz’in en büyük yarislarindan biri olan American Hospital The Bodrum Cup ödül töreni ve Atena konseriyle son buldu. Son gün yarisi olan 11 millik Bodrum - Bodrum etabinin tamamlanmasinin ardindan Aganlar tersanesinde bulusan yarismacilar görkemli bir geceyle ödüllerine kavustu. Bu yil Mavi ekonomiye dikkat çekmek için düzenlenen yarisa 70 tekne 1500 katilimci ile gerçeklesti. Ilk gün Bodrum - Çökertme etabi ile baslayan yaris, Çökertme - Kisebükü etabiyla devam etti. Ardindan Kisebükü -Gümüslük etabi ve Gümüslük - Bodrum etabi için açilan yelkenler yarisin son gününde 11 mil mesafede yarisarak Bodrum - Bodrum etabi ile yaris son buldu. Renkli görüntülerin olustugu yarista kiyasiya mücadele eden yelkenli ahsap tekneler son gün yarisi için bir müddet rüzgar belkeyen yelkenliler rügarin çikmasiyla yarisa basladi.

Son gün yarisi olan Bodrum - Bodrum etabinda KADES uygulamasina farkindaligin olusmasi ve taninirliginin armasi için yelkenler açildi. Yarisa, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Il Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutani Yarbay Süleyman Ercan, The Bodrum Cup Onursal Baskani Erman Aras ve The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Baskani Süleyman Uysal da katildi.



Ödüller sahiplerine kavustu

5 gün boyunca dalgalarla mücadele eden yarsmacilar ödül töreni için Aganlar tersanesinde bulustu. Teker teker ödüllerini alan yarismacilar Atena konseriyle gönüllerince eglendi. The Bodrum Cup genel siralamada "Hizir 1" birinci, "Take It Easier" ikinci, "Bodrum (STS)" de üçüncü oldu. Geçen yil ve daha önceki yil da genel klasmanda sampiyon olan "Hizir 1" teknesinin üçüncü sampiyonlugunu elde edip regatta bayragini ömür boyu tasimak için hak kazandi.

Ödül törenine, AK Parti Mugla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Baskan Vekili Ibrahim Akbas’in da arasinda oldugu protokol üyeleri katildi.

Törende Bartin’in Amasra ilçesindeki maden ocaginda hayatini kaybeden vatandaslar ve yarista fenalasarak hayatini kaybeden doktor yarismaci Nihan Eren için 2 dakikalik saygi durusunda bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile