American Hospital The Bodrum Cup Yelken Yarislari Basladi

Mugla'nin Bodrum ilçesinde, rotasiyla orman yanginindan etkilenen alanlara dikkati çekecek yelken yarislari, renkli görüntüler olusturuyor.

Mugla'nin Bodrum ilçesinde, bu yil rotasiyla orman yanginindan etkilenen alanlara dikkati çekecek American Hospital The Bodrum Cup Yelken Yarislari basladi.

Kampana çalma töreni gerçeklestirilen organizasyonda tekneler, ilk yaris için denize açildi.

Bodrum Denizciler Dernegi 50. Yil Etabi olarak belirlenen ilk gün yarislari öncesi, denizcilige katkida bulunan ve The Bodrum Cup'a destek veren Mustafa Cengiz, Melih Geçgil, Mustafa Odabasi ve Erol Agan anisina denize çelenk birakildi.

Çelenk töreni, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ile bazi resmi kurum ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

American Hospital'in isim sponsorlugunda bu yil 33'üncüsü düzenlenen The Bodrum Cup yarislari için 60'dan fazla teknenin denize açildigi belirtildi.

Bazi teknelerde, aralarinda farkli ülkelerden gelenlerin de oldugu gruplarin yarisi izledigi ögrenildi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla davet edilen muhtarlar da bir süre yarislari takip etti.

Ilk etabin baslamasi ile yarisçilar, yelken açarak Bodrum-Görecek Adasi-Çelebi-Köçek Kayaligi-Bodrum rotasindaki mücadelesine basladi.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Baskani Süleyman Uysal, basin mensuplarina, yarislarda ilk günün ardindan izlenecek rotayla, yarismacilar ve yelken meraklilarinin orman yanginindan zarar gören bölgelerde çesitli etkinliklerde bir araya gelecegini söyledi.

Renkli görüntülerin olustugu yarislarla ilgili The Bodrum Cup Onursal Baskani Erman Aras ise çok mutlu olduklarini, bu etkinligin 33 yil önce temelini attiklarini belirtti.

Gençlere yelkeni, denizciligi sevdirmek ve dogayi korumayi ögretmek amaciyla yola çiktiklarini ifade eden Aras, bugün çok sayida gençle yelken açtiklarini kaydetti.

Organizasyon için farkli ülkelerden gelen misafirlerle çok güzel dostluk ortamlari olusturduklarini anlatan Aras, Bodrum'un yelkende uluslararasi yarislara ev sahipligi yaptigini isaret ederek, sunlari söyledi:

"Hakikaten Bodrum'u dünya sampiyonalarinin da yapildigi bir bölge haline getirdik. O yüzden The Bodrum Cup, bütün bunlarin temelini olusturdugu için gururluyuz. Olusan bu güzel görüntülerin bölgemizin, ülkemizin tanitimina da çok faydasi oluyor. The Bodrum Cup, çok degerli bir organizasyon haline geldi."

Bodrum-Bodrum etabiyla baslayan yarislar, Bodrum-Çökertme, Çökertme-Çökertme, Çökertme-Kissebükü ve 23 Ekim'de Kissebükü-Bodrum rotasindaki mücadelelerle tamamlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile