Amerika'da Ölü Bulunan Adanali Fenomenin Ailesinin Avukatindan Sok Açiklamalar

Amerika'da Ölü Bulunan Adanali Fenomenin Ailesinin Avukatindan Sok Açiklamalar

Amerika Birlesik Devletleri’nde (ABD) hayatini kaybeden ve sevgilisi tarafindan öldürüldügü iddia edilen sosyal medya fenomeni Yagmur Taktas’in ailesinin avukati Fethi Öksüz, "Yagmur’un kaslarinin ve saçlarinin ön kisimlarinin tiraslanmasi gibi durumlar da söz konusu. Burada bir eziyet, bir iskence var. Açik konusmak gerekirse bu konuda bizim bir süphemiz yok. Yagmur’un Amerika’dayken vefat etmeden önce parasina, pasaportuna el konulmus oldugu ve süpheli sahis tarafindan Türkiye’ye dönmemesi için zorla tutulmus oldugu anlasiliyor" dedi.

Bir televizyon yarismasiyla ünlenen Adanali sosyal medya fenomeni Yagmur Taktas (28), 3 Nisan’da ABD’de fenalasmasi sonrasi kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Taktas’in cansiz bedeni, 20 Nisan’da hava yoluyla getirildigi Adana’daki Kabasakal Mezarligi’nda topraga verildi.

Taktas’in ailesi, daha önce darbedilen ve dalagini kaybeden kizlarinin ölümüne sebep oldugunu iddia ederek avukatlari araciligiyla Türk asilli ABD vatandasi ressam sevgilisi A.C.F.’den sikayetçi oldu.

Mezari açilacak yeniden otopsi yapilacak

Ailenin sikayeti üzerine yeniden otopsi yapilmasi için gerekli islemler de baslatildi. Taktas’in mezarinin Pazartesi günü açilip yeniden otopsi yapilacagi ögrenildi.

"Her 2 ülkede de sorusturma sürüyor"

Taktas ailesinin avukati Fethi Öksüz, konuyla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulundu. Öksüz, "Yagmur’un hayatini kaybetmesinin ardindan ailesi tarafindan Adana Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunuldu. Bu suç duyurusunun akabinde sorusturma açildi ve sorusturma su anda devam ediyor. Ayrica Amerika’da da sorusturma devam etmekte. Her 2 ülkede de ayri sorusturmalar sürse de Yagmur’un Türk vatandasi olmasi nedeniyle buradaki sorusturma da ilerleyecek. Burada bir takim deliller toplanacak Pazartesi günü fethi kabir yapilacak, ardindan da otopsi süreci ve islemleri baslayacak" ifadelerini kullandi.

"Yagmur öldügünde süpheli sahis yaninda olabilir"

Yagmur Taktas’in ölümündeki sir perdesinin aralanmasi için gerekli çabayi gösterdiklerini aktaran Av. Öksüz, sunlari söyledi:

"Oradaki otopsi raporunun tamamlanmasi 3-4 aylik bir süreç. Ayrica kaninda yabanci madde olup olmadigiyla alakali, onun orada aç birakilip birakilmadigi, eziyet edilip edilmedigi gibi sonuçlarin raporda çikmasini bekliyoruz. Otopsi sürecinin hizli ilerlemesi gerekiyor. Türkiye’de yapilacak otopside de bu hususlari elde etmeyi amaçliyoruz. Somut delillere ulasmayi hedefliyoruz. Ayrica durusmayla ilgili ailenin iletmis oldugu bilgi, belge ve yazismalar var. Yagmur’un öldügü zaman süpheli sahsin yaninda bulunduguna iliskin elimizde bir delil var. Bunu sorusturmaya bugün itibariyla eklettik. Bununla alakali adli makamlarimiz da gerekli arastirmalari yapacaktir. Bununla beraber de otopsi raporunun çikmasi akabinde sorusturma sürecinin hizli bir sekilde ilerleyecegine iliskin bizim bir süphemiz yok."

"Kamu davasi açilip yargilama sürmeli"

Yagmur Taktas’in ölümüne iliskin azmettirme ihtimalleri oldugu iddiasiyla süphelinin ailesinden de sikayetçi olduklarini kaydeden Öksüz, "Sorusturmaya onlar da en kisa sürede dahil edilecektir. Yeni bilgi, belge ve yazismalarla beraber otopsi raporunun çikmasinin akabinde sorusturma süreci hizli bir sekilde ilerleyecek. Süphelerinin olmadigi ve savciligin takdirine bagli olmakla beraber kamu davasi açilip yargilama sürmeli" dedi.



"Yagmur Amerika’da vefat etmeden önce parasina, pasaportuna el konulmus"

Yagmur Taktas’a karsi siddet, tehdit ve hakaret eylemleri gerçeklestirdigi iddiasiyla süpheli hakkinda sorusturmalar ve kovusturmalarin devam ettigini bildiren Öksüz, "Yagmur’un zaten sikayeti akabinde gerekli adli prosedürler baslatilmis. Zaten baktigimiz zaman Yagmur’un daha önceden bir organini kaybetmesine neden olacak kadar ciddi bir siddet eylemi gerçeklestirilmis. Yagmur’un bu siddet eylemi neticesinde dalagini kaybetmis ve boynundan asagiya kadar uzun bir kesikle bir operasyon gerçeklestirilmis. Bununla beraber sosyal medyadaki fotograflardan dosyaya sunulan bilgilerden, belgelerden göreceginiz üzere Yagmur’un kaslarinin tiraslanmasi, saçlarinin ön kisimlarinin tiraslanmasi gibi durumlar da söz konusu. Burada bir eziyet, bir iskence durumu söz konusu. Açik konusmak gerekirse bu konuda bizim bir süphemiz yok. Bununla beraber elimizdeki bilgi ve belgelerden zaten Yagmur’un Amerika’dayken vefat etmeden önce parasina, pasaportuna el konulmus oldugu ve süpheli sahis tarafindan Türkiye’ye dönmemesi için zorla tutulmus oldugu anlasiliyor. Yagmur’un mesajlasmalarinda, belgelerinde bunu da anlayabiliyoruz. Zaten bu zorla tutulma akabinde, ’hürriyeti tahdit’ neticesinde Yagmur hanim maalesef su anda aramizda degil, maalesef kaybettik. Bununla alakali zaten bilgi ve belgeleri de savciligimiza sunduk" diye konustu.

Öte yandan Av. Fethi Öksüz, sosyal medyada gerçek disi bilgilerin paylasildigini belirterek, bunlarin devam etmesi halinde hukuki süreci baslatacaklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile