Amerikali Ve Rus Iki Kadin, Dalga Sörfü Için Geldikleri Ordu'da Findikli Çikolata Üretimine De Katildi

Amerikali Jessica Siefkes ve Rus Ekaterinburg Kubasova, dalga sörfü yapmak için geldikleri Ordu'da Çikolata Park Atölyesi'nde çikolata üretti.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler'in denizden daha fazla istifade etmek amaciyla baslattigi sörf egitimlerine yurt içi ve yurt disindan ilgi her geçen gün artiyor.

Dalga sörfü için kenti ziyaret eden yabanci konuklar, Büyüksehir Belediyesince Gülyali ilçesinde kurulan Çikolata Park Atölyesi'nde findik ile çikolatanin bulusmasina da sahitlik ediyor.

Bu kapsamda Amerikali Siefkes ve Rus Kubasova, söz konusu atölyede deneyimli ustalarla birlikte kendi çikolatalarini yapma heyecanini yasadi.

Jessica Siefkes, gazetecilere yaptigi açiklamada, Ordu'daki deneyimlerinin çok eglenceli geçtigini söyledi.

Kente 5 gün önce geldigini, birkaç defa dalga yakaladiklarini ve sörf yaptiklarini anlatan Siefkes, "Ordu çok güzel bir sehir ve burada keyifli zaman geçiriyorum. Sehir çok güzel, sehri gezme ve görme firsatimiz oldu. Artik yavas yavas ve planladigimiz aktivitelerimizin haricinde böyle sürpriz etkinliklere de dahil olduk. Burasi çok keyifliydi. Benim için çok ilginç bir deneyim oldu." dedi.

Siefkes, Ordu'da findigin toplanma, kurutulma, daha sonra hazirlanmis olan findiklari çikolata ile bulusturma deneyiminin kendisi için çok eglenceli oldugunu vurgulayarak, "Aslinda Ordu için findigin ne kadar büyük bir anlama sahip oldugunu bu deneyimle ögrenmis oldum. Özellikle belediyenin bu süreci ele alis biçimi aslinda bu yöreye ait olan üründen ne kadar gurur duyduklarini gösteriyor. Bunu görmek benim için çok çok özel bir deneyimdi." diye konustu.

Ekaterinburg Kubasova ise bulundugu yerde findigin çok pahali bir ürün oldugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Dolayisiyla burada findiklarin içinde yürümek ve onlarin tadini deneyebilmek, taze taze yiyebilmek, onun da ötesinde birde bunu çikolataya dönüstürebilmek benim için rüya gibi bir sey. Keske imkanim olsa ve bütün valizimi findikla doldurup Rusya'ya geri götürsem. Burasi sürprizlerle dolu bir yer ve her ucundan baska bir deneyim çikiyor. Bir yerden sörf, bir yerden findik. O yüzden zaman kaybetmeden gelin ve tamamen dalgalara birakin kendinizi, Ordu sürprizlerle sizi sasirtacak."???????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile