Amerikali Ve Rus Sörfçülerin Findiktan Çikolata Deneyimi

Amerikali Ve Rus Sörfçülerin Findiktan Çikolata Deneyimi

Ordu’ya sörf egitimi almak için gelen Amerika ve Rus sörfçü iki kadin, bir yandan Karadeniz’de sörf yaparken bir yandan findiktan çikolata yapmanin keyfini yasadi.

Amerikali Jessica Siefkes ve Rus Ekaterinburg Kubasova, Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan Çikolata Park Atölyesinde deneyimli ustalarla birlikte kendi çikolatalarini yapti. Büyük heyecan ve mutluluk içerisinde kendi çikolatalarini yapan Siefkes ve Kubasova hem Ordu’ya hem findiga hem de çikolata yapimina hayran kaldi.

Amerikali Jessica: “Sörf yapmak için geldim, çikolata yaptim”

Amerika’dan Ordu’ya gelen Jessica Siefkes, findigin toplanmasindan kurutulmasina kadar tüm asamalarini gördüklerini ve bir ilki yasayarak çikolata yapma deneyimi yasadiklarini ifade etti.

Jessica Siefkes, “5 gün önce buraya sörf egitimi almak amaciyla geldim. Birkaç defa dalga yakaladik ve sörf yaptik. Ordu çok güzel bir sehir ve burada keyifli zaman geçiriyorum. Sehir çok güzel, sehri gezme ve görme firsatimiz oldu. Artik yavas yavas ve planladigimiz aktivitelerimizin haricinde böyle sürpriz etkinliklere de dahil olduk. Burasi çok keyifliydi. Benim için çok ilginç bir deneyim oldu. Ordu’da findigin toplanma, kurutulma daha sonra hazirlanmis olan findiklari çikolata ile bulusturma deneyimi benim için çok çok eglenceliydi. Aslinda Ordu için findigin ne kadar büyük bir anlama sahip oldugunu bu deneyimle ögrenmis oldum. Çok özel bir deneyimdi” dedi.



Rus Ekaterinburg Kubasova: “Findiktan çikolata yapmak rüya gibiydi”

Ordu’da Çikolata Park’ta çikolata yapmanin heyecanini yasayan bir diger isim Rus Ekaterinburg Kubasova’da Rusya’da findigin pahali oldugunu ve bu sebeple findik üzerinde yürümenin kendini çok heyecanlandirdigini söyledi.



Ordu’da çikolata deneyiminin kendisi için rüya gibi bir sey oldugunu dile getiren Ekaterinburg Kubasova, “Ordu hakkinda daha önce hiçbir sey duymamistim. Burada inanilmaz güzel, genç bir topluluk var. Buraya sörf ögrenmeye geldim ve su an kendimi bir çikolata fabrikasinda buldum. Bu kadar findigin ve çikolatanin içinde olduguma inanamiyorum. Normalde findik çok pahali bir ürün. Bulundugum yerde çok pahali ve erisilebilir degil. Dolayisiyla burada findiklarin içinde yürümek ve onlarin tadini deneyebilmek, taze taze yiyebilmek onun da ötesinde birde bunu çikolataya dönüstürebilmek benim için rüya gibi bir sey. Keske imkânim olsa ve bütün valizimi findikla doldurup Rusya’ya geri götürsem. Burasi sürprizlerle dolu bir yer ve her ucundan baska bir deneyim çikiyor. Bir yerden sörf bir yerden findik o yüzden zaman kaybetmeden gelin ve tamamen dalgalara birakin kendinizi, sürprizlerle Ordu sizi sasirtacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile