Amik Ovasında pamuk sevinci, fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü

Amik ovasında geçen yıl kilosu 50 ile 60 kuruş arasında değişen pamuk fiyatların bu yıl 1,60 -1,65 TL fiyat aralığında seyretmesi üreticinin yüzünü gü

Amik ovasında geçen yıl kilosu 50 ile 60 kuruş arasında değişen pamuk fiyatların bu yıl 1,60 -1,65 TL fiyat aralığında seyretmesi üreticinin yüzünü güldürdü.

Hataylı pamuk üreticilerine göre bu yıl pamukta belirlenen fiyatın yüksek oluşunun tek sebebi Hindistan ve Çin'de yaşanan doğal afetler. Reyhanlı ilçesinde bulunan tarlasında hasadını gerçekleştiren Halit Altınöz, son yıllarda pamuk üreticisinin sürekli zarar ettiğini söyledi. 7-8 yıldır pamuğun fiyatının çiftçinin isteğinin yarısına bile yetişmediğini aktaran Altınöz, ancak son açıklanan pamuk fiyatları çiftçiyi umutlandırdığını kaydetti.

Halit Altınöz, "Bize göre pamuğun fiyatının bu kadar yükselmesi Hindistan ve Çin'de son yıllarda ardı ardı yaşanan sel felaketleri. Bu iki ülkedeki sel Türkiye'de özellikle Amik Ovasında yetişen pamuğun değerini arttırdı. Devletimizde bu değeri görünce çiftçinin yüzünü güldürecek ve onu daha fazla pamuk ekimine yönlendirecek kararı aldı. Fiyatlar 2009 ve 2008 yıllarına göre üçe dörde katlamış durumda. Temennimiz bundan sonra pamuk fiyatlarının yüksek kalması." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile