Tuzak ampulün içinde

Tuzak ampulün içinde

Ortaya çıkan şok kasetten sonra istifa eden MHP'li Bülent Didinmez'e ait görüntülerin kendi yatak odasında lambaya yerleştirilen kamerayla çekildiği anlaşıldı.

Bülent Didinmez ile kasedi çıkan diğer 3 MHP'linin avukatı Süleyman Ayhan'ın iddiasına göre olay şöyle gelişti. Eşinden ayrı yaşayan Didinmez, "imam nikahlı eşim" dediği kadınla paylaştığı evin kapısında zorlama gördü. Ve kilidi değiştirdi.

Habertürk'ün haberine göre, bir ay sonra ise kaset skandalı patladı. Evdeki aramada lambada ses düzeneği ve kamera bulundu.

Ayhan, "Hırsızlık zannedilen bu olayda demek ki birileri eve girip, düzeneği koyabilmiş, Bu kadar korkusuzca davranabilmişler. Yatak odasına kadar girilebiliyorsa, durumun vehametini siz düşünün" dedi.

Ayhan, Didinmez’e ait görüntülerin yatak odasında çekildiğini söyledi. Ayhan, görüntülerin ortaya çıkmasından bir ay önce Didinmez’in daha sonraki açıklamalarında imam nikâhlı eşi olduğunu söylediği kadın ile birlikte yaşadığı evin kapısının zorlandığını fark ettiğini anlatarak, hatta bu nedenle evin anahtarının değiştirildiğini kaydetti.

LAMBAYA YERLEŞTİRİLMİŞ
Ayhan, Didinmez’in hırsızlık teşebbüsü zannettiği olayda eve girilerek, yatak odasındaki lambanın içine ses düzeneği ile kamera yerleştirildiğini, bunun ise kaset skandalının ardından anlaşıldığını ifade etti. Kaset skandallarına adları karışan diğer 3 MHP’linin de avukatlarından biri olan Süleyman Ayhan, “Hırsızlık zannedilen bu olayda demek ki birileri eve girip, düzeneği koyabilmiş. Bu kadar korkusuzca davranabilmişler” dedi.

DELİLLERE ULAŞTIK

Delillerin, Bahçeli’nin de işaret ettiği işadamı Faruk Bayındır’ın kredi kartından, kasetlerdeki görüntülerin yayınlandığı internet sitesinin kurulması için harcama yapıldığına ilişkin belgeler olduğu öğrenildi. Kredi kartı harcamalarını gösterir belgeler savcılığa sunuldu. MHP’li avukatlar ayrıca MHP Genel Merkezi çevresinde dolaşan aracın görüntüleri ile bilgilerini de savcılıkla paylaştı.

TİB’DE 18 MAYIS ALARMI
Öte yandan Bahçeli’nin 18 Mayıs’ta istifa etmemesi halinde yeni kasetlerin yayınlanacağına ilişkin iddialar üzerine de savcılık önlem aldı. Soruşturma savcısı, TİB’e talimat yazarak, 18 Mayıs günü yani bugün yeni kasetlerin ortaya çıkması ve bunların internet sitelerinde yayınlanması halinde derhal müdahale edebilmek için görevlendirme yapılmasını istedi. TİB bugün bir görevliyle alarm durumunda hazır bekleyecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile