Ana-Kız Okuldayız Kampanyası

Adana'da, 2011-2012 dönem sonuna kadar 77 bin 920 kişiye okuma yazma öğretilmesinin hedeflendiği, son 1 ayda, 3 yılda olan okur yazar sayısının yüzde 70'inden fazla kişiye ulaşıldığı belirtildi.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası'nın 08 Eylül 2008 tarihinde başladığı hatırlatıldı.

TÜİK verilerine göre okur yazar yapılması gereken 151 bin 423 okumaz yazmaz vatandaşın yüzde 60'ı olan 90 bin 854 kişinin 4 yıl içinde okur yazar hale getirilmesinin hedeflendiği, bu orana ulaşılabilmesi için 2011-2012 dönem sonuna kadar 77 bin 920 kişiye okuma yazma öğretilmesi gerektiği vurgulandı.

Vali Hüseyin Avni Coş'un göreve başlamasıyla hedeflenen okur yazarlık sayılarına ulaşılabilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldığı belirtilerek, Ana Kız Okuldayız Kampanyasında gelinen durumu değerlendirmek üzere tüm ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri ve halk eğitim merkezi müdürleri ile TÜİK Bölge Müdürünün de katılımlarıyla 6 Mart 2012 tarihinde değerlendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

Toplantıda, okuma yazma ile ilgili çalışmalara hız verilmesi, kaymakamların, ilçe milli eğitim müdürlerinin ve halk eğitim merkezi müdürlerinin okuma yazma öğretilecek vatandaşları ikna konusunda bizzat kendilerinin de aileleri ziyaret etmesi gerektiğini belirten Vali Coş'un bir kişi dahi olsa kurs açılması gerektiğini, yöneticilerin performanslarının da bu çalışmalar doğrultusunda değerlendirileceğini ifade ettiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, kampanyanın başladığı 8 Eylül 2008 tarihinden 6 Mart 2012 tarihine kadar 1. Kademe Okuma Yazma Kursu ve Seviye Tespit Sınavı Sonucu Okur Yazarlık Belgesi alanların sayısı 12 bin 934 iken Vali Hüseyin Avni Coş'un değerlendirme toplantısında verdiği talimatlar sonrasında kampanya hızla ivme kazanmış, 30 günlük sürede 852 okuma yazma kursu açılarak, 8 bin 21'i kadın olmak üzere toplam 9 bin 132 kişinin katılımı sağlandı.

Bu rakamın 3 yılda okuma yazma öğretilenlerin sayısının yüzde 70'inden fazla, hedeflenen vatandaş sayısının ise yaklaşık yüzde 12'si olduğu belirtildi.

Ayrıca 6 Martta yapılan değerlendirme toplantısında, okul öncesi ile ilgili okulların fiziki yetersizliğinin dile getirilmesi nedeniyle Vali Coş tarafından toplantı tarihinden itibaren okul müdürleri ve idarecilerinin fedakarlık yaparak, gerekirse çalışma veya makam odalarının derslik olarak tahsis edilmesi talimatı verildiği anımsatıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile