Ana Kız Okuldayız Kampanyasına 9 Bin 132 Kişi Katıldı

Ana Kız Okuldayız kampanyasına hız verilen Adana’da son bir ayda 852 okuma yazma kursu açıldı.

Bu kurslara bin 111’i erkek ve 8 bin 21’i kadın olmak üzere toplam 9 bin 132 kişi katıldı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2008 yılında başlatılan kampanya ile okuma yazma bilmeyen 151 bin 423 kişinin yüzde 60'ı olan 90 bin 854’ünün 4 yıl içinde okur yazar hale getirilmesi hedeflenmişti. Bu hedefe ulaşılamadığı aktarıldı. Hedeflenen yüzde 60 oranına ulaşılabilmesi için 2011/2012 dönem Sonuna kadar 77 bin 920 kişiye okuma yazma öğretilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Ana Kız Okuldayız kampanyası kapsamında şubat ayına kadar açılan kurslarda Adana’nın yüzde 8,54 oranı ile Türkiye ortalamasında 67. sırada yer aldığı hatırlatıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş’un göreve başlamasıyla hedeflenen okur yazarlık sayılarına ulaşılabilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: “Kampanyada gelinen durumu değerlendirmek üzere tüm kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri ve halk eğitim merkezi müdürleri ile TUİK bölge müdürünün de katılımıyla bir ay önce değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Coş’un toplantıda, okuma yazma ile ilgili çalışmalara hız verilmesi, kaymakamların, ilçe milli eğitim ve halk eğitim merkezi müdürlerinin okuma yazma öğretilecek vatandaşlarımızı aileleri ziyaretlere giderek ikna etmeleri yönünde talimat verdi.

Toplantının ardından Son bir ayda üç yılda okur yazar olanların yüzde 70’inden fazla kişi kurslara gelerek okur yazar oluyor.” Valilik açıklamasında 1. kademe okuma yazma kursu ve seviye tespit sınavı Sonucu okur yazarlık belgesi alanların sayısının 3 yılda 12 bin 934 iken kampanyanın hızla ivme kazandığı 30 günlük kısa bir sürede 852 okuma yazma kursu açıldığı duyuruldu.

Bu kurslara bin 111’i erkek ve 8 bin 21’i kadın olmak üzere toplam 9 bin 132 kişinin katıldığı vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu rakam 3 yılda okuma yazma öğretilenlerin sayısının yüzde 70’inden fazla, hedeflenen vatandaş sayısının ise yaklaşık yüzde 12’si kadardır. Bu hızla devam edildiği takdirde okuma yazma öğretilmesi hedeflenen 77 bin 920 vatandaşımızın tamamına eğitim verilebileceği gözlenmiştir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile