Ana muhalefetin terörü bilmeye hakkı yok mu?

Ana muhalefetin terörü bilmeye hakkı yok mu?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Beyaz TV ekranlarında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerin başında gelen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Beyaz TV ana habere konuk oldu… Konuşmasının başında Taksim’deki terör saldırısını kınayan ve saldırıda yaralanan vatandaşlara baş sağlığı dileyen Tekin, merak edilen sorulara yanıt verdi.

Gündemle ilgili bazı açıklamalar yapmak istediğini ifade eden Tekin, “Türkiye’de siyaset üslubuyla ilgili tartışmalar var. Sayın Arınç ve AKP’nin grup başkanlarının bugünkü demeçleri, siyasi üsluba yakışmıyor ben burada onları uyarmak istiyorum. Eğer üsluplarını bozarlarsa daha sert bir üslupla cevap veririm” dedi.

BAŞBAKAN GEREĞİNİ YAPMALI


Komutanların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim’de Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyona katılmaması dolayısıyla CHP’nin hedef gösterilmesine sinirlenen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, burada sorumlunun Başbakan olduğunu belirtti.

AHMET AMCA NE KADAR BİLİYORSA BİZ DE O KADAR BİLİYORUZ

PKK’nın eylemsizlik kararı hakkında da açıklama yapan Gürsel Tekin, Hükümetin kendilerine terör konusunda yeterince bilgi vermediğini söyledi. Tekin, "Terör konusunu Ankara’nın sokağındaki Ahmet amca ne kadar biliyorsa biz de o kadar biliyoruz… Bu çok yanlış… İktidarın ana muhalefete bilgi vermesi gerekir… Ana muhalefetin bunu bilmeye hakkı yok mu?” dedi.

Tekin, “Bu sorunun çözümüyle ilgili biz ne söyleyebiliriz biz bu soruna katkıda bulunma istiyoruz ama hiçbir şey bilmiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU TEK OTORİTEDİR

Çarşamba günü yapılacak olan Parti Meclisi toplantısıyla ilgili bilgi veren Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişen bir şey olmadığı söyledi. Toplantılarda ülke gündemini değerlendiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı, CHP kadrosundaki değişmelerin partinin amaçlarını değiştirmeyeceğinin altını çizdi.

Parti içi muhalefete de göndermede bulunan Tekin,” Parti içerisindeki muhalif seslere ben buradan seslenmek istiyorum. Ben geçmiş dönemde de Baykal’a çok yakın bir insandım ve Sayın Baykal’ı da ne kadar çok sevdiğimi herkes bilir… Baykal döneminde demokrasi talebi olmayanların şimdi çıkıp demokrasi talep ediyorum demeleri büyük bir ayıptır ve zafiyettir bunlardan vazgeçecekler… Sayın Kııçdarığlu’nun iyi niyetini demokratik kişiliğini iktidar ve içimizdeki arkadaşlar da suistimal ediyor… Herkesi uyarmak istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu gerginlik istemeyen bir insandır. Demokrasi talebi olanlar Baykal döneminden neden konuşmuyorlardı onun için herkes haddini bilecektir” dedi.

Tekin, kurultay kararının çıkıp çıkmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise “Kılçdaroğlu tek otoritedir o ne isterse o olur” karşılığını verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile