Anadolu Ajansi Ve Hacettepe Üniversitesi Ar-Ge Çalismalari Alaninda Is Birligi Protokolü Imzaladi

Makine ögrenmesi ve yapay zeka sistemlerinin gelistirilmesinin amaçlandigi protokol, ulusal ve uluslararasi projelere, Anadolu Ajansi ve Hacettepe Üniversitesinin birlikte katilmalarina imkan saglayacak.

Anadolu Ajansi Ar-Ge Merkezi ile Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü arasinda "Ar-Ge çalismalari, dijital veri ve bilgi yönetimi" alaninda is birligi protokolü imzalandi.

AA Genel Müdürlügünde düzenlenen törende, is birligi protokolüne, AA Genel Müdür Yardimcisi Oguz Enis Peru ile Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Özgür Külcü imza atti.

Peru, törende yaptigi konusmada, is birligi protokolünün hayirlara vesile olmasini dileyerek, "Biz bunun sadece belge üzerinde kalmasini istemiyoruz, çiktilarinin olmasini istiyoruz. Insallah güzel bir birliktelik olur ve alani da genisletiriz, bilgi belge yönetiminden daha da genis bir alana dogru yayariz." dedi.

Prof. Dr. Külcü de AA ile is birligi yapmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, "Hem dijital belgeler, dijital arsivler hem de egitim programlarinin yeniden yapilanmasi sürecinde birlikte çok güzel islere imza atacagimiza inaniyoruz." diye konustu.

Programa, AA Iletisim Teknolojileri Direktörü Yakup Sivka ile Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Tolga Çakmak da katildi.

- AA Ar-Ge Merkezi ile üniversite ortak çalismalar yürütecek

Protokol kapsaminda, AA tarafindan üretilen dijital veri ve bilgilerin yönetilmesinde, yapay zeka sistemlerinin kullaniminin artirilmasi konusunda üniversite ile is birligi yapilacak.

Bu çerçevede, bilgi yönetiminde otomasyon sistemlerinin gelistirilmesi amaciyla AA Ar-Ge Merkezi çalisanlari ile üniversite bünyesindeki akademisyenler ortak çalismalar gerçeklestirecek. AA Ar-Ge Merkezi tarafindan yürütülen projelere Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafindan akademik destek saglanacak.

Makine ögrenmesi ve yapay zeka sistemlerinin gelistirilmesinin amaçlandigi protokol, ulusal ve uluslararasi projelere, AA ve Hacettepe Üniversitesinin birlikte katilmalarina imkan saglayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile