Anadolu Belde Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı

Anadolu Belde Belediyeler Birliği 5'nci toplantısını Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı beldesinde yapıldı.

Anadolu Belde Belediyeler Birliği ve Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem'in başkanlığında bir araya gelen Konya'nın çeşitli ilçelerine bağlı belde belediye başkanları, bölgenin yol konuları başta olmak üzere birçok sorunu masaya yatırdı.
Toplantının açılışında konuşan Sadıkhacı Beldesi Belediye Başkanı Şakir Özel, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Belde belediyelerinin kurduğu bu birlikle, birlik ve beraberliğini sergilediğini ve tek yumruk haline geldiğini vurgulayan Özel, "Bu oluşumun devamı gelecek ve aramıza katılacak yeni üyelerle birlikte güçlü bir birlik haline gelecektir. Bu birliğin beldelerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini dilerken, beldelerimizin sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

"433 BELDE BELEDİYESİ İLE İRTİBAT HALİNDEYİZ"
Anadolu Belde Belediyeler Birliği Başkanı Mehmet Çiğdem ise, şu ana kadar birlikle irtibat halinde olan 22 il ve 433 belde bulunduğunu vurgulayarak, "İlk toplantımızda da söylediğimiz gibi hedefimiz beldelerimize hizmet etmek, yaşadığımız sorun ve sıkıntılara çözüm olmak, bu sorunları gür bir sesle dile getirmektir" dedi. Türkiye'deki tüm belde belediyelerinin çok büyük ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Çiğdem, "Bizi bir araya getiren en büyük neden hem tüzelkişiliklerimiz, hem bizi ilgilendiren konular, hem de yaşadığımız ortak ekonomik sorunlardır. Bu sorunların çözümü için formüller aramaktayız" diye konuştu.
Mehmet Çiğdem, birliğin bölgenin sorunlarına da eğileceğini her platformda dile getirdiklerini, bu kapsamda Beyşehir-Konya Karayolu'nun duble yol haline getirilmesi için Mart ayında başta Ulaştırma Bakanı ve Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Çiğdem, toplantıda birliğin bugüne kadar yürüttüğü faaliyetlerden de söz etti. Yeni katılımlarla her geçen gün büyüyen bir birlik haline gelmeye başladıklarına dikkat çeken Çiğdem, birliğin tüzüğünün hazır hale geldiğini, belde belediyelerinin katılım için meclis kararı almaya başladıklarını belirterek, "Birliğimizin kuruluşunu tamamlamak için çalışmalar son aşamaya geldi. Çalışmaları tamamlayıp önümüzdeki günlerde hep birlikte dilekçemizi vereceğiz" şeklinde konuştu.
Toplantıda, yol konularının yanı sıra, bölgede muhafaza ormanları konusunda yaşanan sıkıntılar, belediyelerden istenen sokak lambası bedelleri ile değişik konularda masaya yatırıldı. Programda, bazı danışmanlık firmaları ise belde belediye başkanlarına istifade edebilecekleri projeler hakkında bilgiler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile