Anadolu'da Kurumsallaşma ve Markalaşma Eğitimleri Başladı

Anadolu'da Kurumsallaşma ve Markalaşma Eğitimleri Başladı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri, Anadolu’da kurumsallaşma ve markalaşmanın ilk tohumlarını Gaziantep’te ekti.


Marketing Anadolu Platformu, “Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri” ile Anadolu girişimcilerine markalaşma yolunu açmaya NT'nin katkılarıyla devam ediyor. Marketing Türkiye ve Marketing & Management Institute (MMI) işbirliğiyle hayata geçirilen “Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri”nde dünya çapındaki markaları temsil eden uzmanlar Gaziantep’in yerel işletmeleriyle buluştu. Ströer Kentvizyon ile Pepsi&Co Türkiye ana sponsorluğunda ve Unilever, Şekerbank, NT, Localtime desteğiyle gerçekleştirilen Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri’nde pazarlama disiplininin tüm bileşenleri tartışıldı. Bir tam gün süren etkinliğin açılış konuşmasını Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve MMI Türkiye Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu yaptı. Konuşmasında Mektep Eğitimleri’nin amacı hakkında bilgi veren Ocakoğlu, “Ülkemizde başlayan markalaşma hareketine katkı sağlamak ve ivme kazandırmak amacımız. Marka olmak, markalaşmanın pazarlama biliminin farklı alanlarında tanımı farklı. Bir reklamcı için bir işaret, bir PR’cı için tüketicinin kulağına fısıldanan haber, bir pazarlamacı için rekabet avantajı, bir üretici için emeğinin daha pahalıya satılması, toplum için ise o ürün ve hizmet için oluşturulmuş bir algı… Sonuç olarak bütün bunların sonunda markanın üretenle tüketen arasında bir taahhüt olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Marka kavramının yazılı olmayan bir taahhüt olduğuna dikkat çeken Ocakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Marka olmak uzun ve meşakkatli bir yoldur. İşte bu yolda yapılması gerekenleri Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri sayesinde öğreneceğiz. “
Ardından sözü alan Marka Danışmanı Cüneyt Devrim “Geleceğinizi Şekillendirin, Markalaşın” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Devrim, markalaşmayla ilgili önemli ipuçları verirken yerel markaların dijital mecraları nasıl kullanması gerektiğine dair önerilerde bulundu. Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri’nde markalaşma sürecinde medya planlama ve kullanımının önemini ise ARVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tezcan, Local Time Gaziantep Planlama ve Satınalma Direktörü Özlem Özarpacı ve Ströer Kentvizyon Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu Bölge Müdürü Sabit Kayhan anlattı. Devamında küresel markaların yerelleşme stratejilerinden bahseden Pepsi Co Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik yerelleşmenin öneminin altını çizerken. Unilever’i temsilen büyük oluşumların sürdürülebilir hedeflerinden bahsetti.
Anadolu sanayicisinin kurumsallaşarak markalaşma sürecini başlatan Marketing Anadolu Platformu, etkinlikte aynı zamanda içinde Türkiye’den örneklerin yer aldığı ve yazarlarının pazarlama sektörünün profesyonelleri olduğu Cep Pazarlama Dizisi’ni de okurları ile buluşturdu. Anadolu girişimciliğinin markalaşma süreciyle ileri aşamalara taşınmayı hedefleyen eğitimlerde pazarlama disiplinin tüm bileşenleri tartışılmaya devam edecek. Eğitimlerin bir sonraki durağı ise 16 Nisan’da Bursa.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile