Anadolu Holding Migros'taki Payını Arttırıyor

Anadolu Endüstri Holding, Migros üzerindeki payını arttırmak için şirketin diğer ortaklarından yüzde 19,5 oranındaki hissesini 509 milyon liraya alacağı açıklandı.



Migros’un hissedarı Anadolu Endüstri Holding, şirketin diğer hissedarları MH Perakendecilik’te Moonlight Capital’ın yüzde 19,5 lik hissesini 509.03 milyon TL’ye satın alacağını açıkladı.

Satışın gerçekleşmesinin ardından Anadolu Endüstri Holding’in MH Perakendecilik’teki hisse oranı yüzde 100’e, Migros’taki dolaylı payı da yüzde 50’ye yükselecek. BC Partners’ın ise yönettiği fonlar üzerinden Migros’taki toplam payı yüzde 30.5 olacak.

Migros’ta MH Perakendecilik yüzde 50 hissedar konumunda bulunurken şu anda MH Perakendecilik’te Moonlight Capital’in yüze 19,5, Anadolu Endüstri Holding’in ise yüzde 80.5 hisselerinin bulunuyor. Migros’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Daha önce açıklandığı üzere, Migros Ticaret A.S. (Migros)’nin sermayesinin %50’sini temsil eden hisselerin sahibi olan MH Perakendecilik ve Ticaret A.S.’nin (MH Perakendecilik), BC Partners tarafından yönetilen şirketimiz Moonlight Capital S.A. (Moonlight Capital)’ya ait %19,5 oranındaki hisse payına ilişkin olarak, 01.05.2017 ve 31.10.2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere Anadolu Endüstri Holding A.S (AEH)’nin söz konusu hisseleri "satın alma hakkı", Moonlight Capital’ın ise "satma hakkı" bulunmaktaydı.

Bu bağlamda, 02.05.2017 tarihi itibariyle Moonlight Capital söz konusu hisseler için satma hakkının kullanılmasına yönelik kararını AEH’ye bildirmiş bulunmaktadır. Bu işlem çerçevesinde, AEH tarafından MH Perakendecilik’in %19,5 oranında hisse payı satın alım fiyatının hesaplanmasında, MH Perakendecilik’in iştiraki Migros’un 1 adet hisse bedeli, 31.12.2014 tarihli Hisse Alım Sözlesmesi uyarınca 30,2 TL olarak baz alınmış olup, yine anlaşma uyarınca yapılan diğer düzeltmeler sonrası toplamda 509.029.436 TL hisse satış bedeli hesaplanmaktadır. Hisse Alım Sözlesmesi uyarınca, bu bildirimi takip eden 10 işgünü sonunda (16.05.2017) satma hakkı kullanımı hisse bedelinin transferi ve hisselerin devri ile tamamlanmıs olacaktır. Islem sonrasında AEH’nin MH Perakendecilik’teki hisse oranı %100’e ve böylelikle Migros’taki dolaylı payı %50’ye yükselirken, BC Partners’ın ise yönettiği fonlar üzerinden Migros’taki toplam payı % 30,5 olacaktır. Migros’un yönetim kontrolü BC Partners’ın yönettiği fonlar ve AEH tarafından eşit olarak paylasılmaya devam edecektir".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile