Anadolu'nun Karadeniz'e Baglandigi Kavsakta '29 Ekim' Hedefi

Anadolu'nun Karadeniz'e Baglandigi Kavsakta '29 Ekim' Hedefi

Anadolu’nun Karadeniz Bölgesi’ne açilan kapisi konumunda olan Yesilkent Kavsagi, revize edilerek yeniden yapiliyor. Altgeçit, üstgeçit ve köprülerle daha konforlu ve güvenli bir ulasimin hedeflendigi kavsagin 29 Ekim’e yetistirilmesi için çalismalar devam ediyor.

Sik sik kazalarla gündeme gelen Yesilkent Kavsagi, yapilan özel trafik sayimlarina dayanilarak trafik yükünü kaldiracak sekilde Karayollari 7. Bölge Müdürlügünce yeniden projelendirildi. Yeni proje ile mevcut kavsaga yapilacak ilave imalat ve baglantilarla trafik yogunlugunun azaltilarak daha konforlu ve güvenli bir ulasimin saglanmasi hedeflendi.

Proje kapsaminda 2 adet 172 metre uzunlugunda altgeçit köprüsü, 2 adet 318 metre uzunlugunda ilave köprü, 1 adet 29 metre uzunlugunda üstgeçit köprüsü bulunuyor. Bugüne kadar toprak isleri, sanat yapilari ve köprü imalatlarinda belli bir asamaya gelindi. Yesilkent Kavsagi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’na kadar tamamlanarak hizmete açilmasi için Karayollari 7. Bölge Müdürlügünce yogun bir sekilde çalismalara devam ediliyor.

6 Haziran 2023 tarihinde 277 milyon 949 bin 450 TL sözlesme bedeliyle Karayollari 7. Bölge Müdürlügü tarafindan ihale edilen kavsakta çalismalar 2 Temmuz 2023 tarihinde baslamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile