Anadolu'nun zirvesinde Türk-Yunan dostluğu pekişti

Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nn yapılacağı 10 tesisin açılışı Başbakan

Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nn yapılacağı 10 tesisin açılışı Başbakan Erdoğan ve Yunan mevkidaşı Papandreou'nun katıldığı törenle yapıldı. Erzurum Stadyumu'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Dostum Yorgo' diye hitap ettiği Yunanistan Başbakanı Papandreou ile birlikte

Ege'yi barış ve dostluk denizi yapma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Erzurum'da Türk-Yunan dostluğu ve ikili işbirliğini geliştirme ve bütün dünyada sevginin egemen olması arzusunda olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Değerli dostum Yorgu'nun demin dediği gibi, 'Geçmişteki yanlış ve hataları ayaklar altına alarak gelecek kuşaklara barışı ve sevgiyi bırakmalıyız. Kavganın, kinin, kanın egemen olduğu bir dünya istemiyoruz. Barışın, sevginin egemen olduğu bir dünya istiyoruz. El ele omuz omuza aydınlık yarınlara birlikte yürüyoruz." diye konuştu.

DADAŞLARIN MİSAFİRPERLİĞİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konuşmak için platforma çıkan Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreou'ya Erzurumluların alkışlarla destek vermesi ve sevgi gösterisinde bulunması karşısında etkilendiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bahtiyarım Erzurumluların sıcak misafirperliği için, Dadaşlara, kardeşim, değerli dostum Yorgo için şükranlarımı sunuyorum." dedi.

YUNAN HALKININ DOSTLUK MESAJINI GETİRDİM

Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu ise konuşmasında 2011 Kış Oyunları tesislerinin açılış töreni için çıktığı platformda, Türkçe, 'Sevgili Erzurumlular' hitabıyla Erzurumlulardan büyük alkış aldı. Misafir Başbakan, Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluk, sevgi ve işbirliğini arttırmak için Erzurum'da olduğunu söyledi. Yunan halkının sevgisini ve sıcak dostluk mesajını getirdiğini ifade eden Papandreou, "Bugün barışa, saygıya, dostluğa, işbirliğine atfedilen organizasyon için buradayız. İnaranıyorum ki bu oyunlar insani değerler, barış için olumlu sonuçlar verecek. Türk ve Yunan halkı iki ülke hükümeti barış, sevgi ve dostluk için çaba harcamaktayız. Bugün buraya Yunan halkının sıcak, samimi, dostluk mesajını getirdim." şeklinde konuştu. Yunan Başbakanı Yorgos Papandreu, 2020 yılı Kış Olimpiyatları'nı Türkiye'nin alması için destek olacaklarını ve bu konudaki tecrübelerini de paylaşacaklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Yunan mevkidaşı Papandreou'ya bir çift kayak takımı ve elbiseleri hediye ettikten sonra teker teker Atlama Kuleleri'ndeki Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Curling Salonu'ndaki Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Buz Hokeyi Salonu'ndaki Spordon Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a bağlandı ve tesislerin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan daha sonra Yunan mevkidaşı Papandreou, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Duçaş, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile birlikte yapımı tamamlanan 10 tesisin açılışını yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile