'Anadolu Parsi' Olmayi Hedefleyen Dagci 49'Uncu Tirmanisini Tokat'ta Tamamladi

Türkiye'deki 81 ilin en yüksek zirvesine tek basina tirmanip "Anadolu Parsi" unvani almayi hedefleyen profesyonel dagci Erdek Cennet, 49'uncu tirmanisini Tokat'taki Sivrin Dagi'na gerçeklestirdi.

Proje çerçevesinde Tokat'a gelen Erdek Cennet, olumsuz hava kosullarina ragmen 2 bin 385 rakimli Sivrin Dagi'na tirmanisina basladi.

Cennet, tek basina yaptigi yürüyüsün ardindan kentin en yüksek noktasi olan dagin zirvesine ulasarak proje kapsamindaki 49'uncu tirmanisini basariyla tamamladi.

Profesyonel dagci Erdek, AA muhabirine, Anadolu Parsi unvanini alma yolunda bir tirmanisi daha tamamlamanin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Tirmanis süresince hava sartlarinin olumsuz olmasina ragmen doganin tadini çikarmaya gayret ettigini belirten Cennet, söyle konustu:

"81 il 81 zirve solo tirmanis Anadolu Parsi unvani projemin 49. ili Tokat, 49. zirvem Sivrin Dagi, 2 bin 385 metre irtifayi basariyla gerçeklestirdim. Sivrin Dagi'ndan Yildiz Dagi, Çamlibel Dagi, Akdag, Mamu Dagi, Topçam daglarinin sisli görüntüsü, Almus Baraji'nin ve Tokat ilimizim muhtesem görüntüleri ile beraber bulutlarin esliginde ve zirvede karin tadina bakmak olaganüstüydü. Ülkemizdeki alpinistler ve dagcilarin, özellikle dogaseverlerin bu güzellikleri yasamalarini isterim."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile