Anadolu Parsi Unvani Için 2 Bin 499 Metrelik Köroglu Dagi'na Tirmandi

Anadolu Parsi Unvani Için 2 Bin 499 Metrelik Köroglu Dagi'na Tirmandi

Türkiye’nin ilk ve tek solo tirmanis alpinisti olan Erdek Cennet, Anadolu Parsi unvani için “81 il 81 Zirve Solo Tirmanis” projesi kapsaminda 23’üncü duragi olan 2 bin 499 metre yükseklikteki Köroglu Dagi’na tirmandi.

Türkiye’nin birçok noktasinda yüksek irtifa tirmanislari gerçeklestiren Türkiye’nin ilk ve tek solo tirmanis alpinisti Erdek Cennet, kendisinin gelistirdigi ‘81 Il 81 Zirve Solo Tirmanis Anadolu Parsi Unvani’ projesini sürdürüyor. Cennet, projesi kapsaminda 23’üncü tirmanisini Bolu’nun Kibriscik ilçesinde bulunan 2 bin 499 metrelik Köroglu Dagi’nin zirvesine yapti.

Türkiye’nin ilk ve tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, “Projemin amaci 81 ilimizdeki en yüksek daglarin zirvelerine solo tirmanislar yapilmasi yönünde. Bizim ülkemizde daglara çikilip da verilecek bir unvan olmadigi için bunu 81 ilin zirvelerine çikan solo alpinistlere Anadolu Parsi unvani verilmesine yönelik bir proje. Su anda 23’üncü ilim Bolu. 23’üncü zirvem Köroglu Dagi. 2 bin 499 metre irtifayla gerçeklestirdim. Çikisim ortalama 4 saat sürdü. Kibriscik ilçesinden araçla rota baslangiç noktasina ulastim. Oradan tirmanis yaparak zirve gerçeklestirdim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile