'Anadolu Parsi' Unvani Için 70'Inci Tirmanisini Artvin'de Yapti

'Anadolu Parsi' Unvani Için 70'Inci Tirmanisini Artvin'de Yapti

Türkiye’nin 81 ilinin yüksek zirvelerine tek basina tirmanip ’Anadolu Parsi’ unvani almayi hedefleyen dagci Erdek Cennet, 70’inci tirmanisini Artvin’de ki 3 bin 438 rakimli Karçal Dagi zirvesine gerçeklestirdi.

Türkiye’nin ilk tek solo alpinisti olan 46 yasindaki Erdek Cennet, 10 yili askin süredir katildigi dagcilik kulüplerinin üyeleriyle zirve tirmanislari gerçeklestirdi. Türkiye Dagcilik Federasyonu tarafindan verilen dagcilik egitimlerine de katilan Cennet, 450’den fazla tirmanis yapti.

Her zirve tirmanisi ile dagcilik tutkusuna daha da siki baglanan Cennet, Türkiye’nin 81 ilinde zirve tirmanislari gerçeklestirerek ‘Anadolu Parsi’ unvani almak için hazirlik projesi gerçeklestirdi.

Her ilin zirve noktalarina ulasmak için tirmanis rotalarini inceleyen ve ziyaret ettigi sehirlerin en yüksek daglarinin zirve noktalarina tirmanan Cennet’in 70’inci tirmanisi Artvin’in Karçal Dagi’na gerçeklestirdi.

3 bin 438 yükseklik de bulunan Karçal Dagi’nda 70’inci zirvesini yapan Cennet, "Yaptigim arastirma sonucunda ülkemizde dagcilik alaninda unvanin olmadigini fark ettim. Sürekli ayni daglara gittigim için bir süre sonra ayni daglara gitmek benim için monoton oldu. 81 ilde 81 zirveye çikmayi düsündüm. Bu proje beni tetikleyecek, beni zorunlu kilacak, farkli daglara gitmemi saglayacak, farkli insanlarla dagcilik alaninda tanismami saglayacak. Farkli rotalar ve farkli daglara gidebilmem için 81 ilde 81 zirve projesini hayata geçirdim. Dagcilik sporunda bu projeyi tamamlayan solo alpinistlere ’Anadolu parsi’ unvaninin verilmesini amaçliyorum. Bugün 70’inci ilim Artvin, 70’inci zirvem Karçal Dagi. Bu proje Türk dagcilik tarihinde olasi en genis kapsamli ilk ve tek proje. Proje tamamlandiginda ’Anadolu parsi’ unvani için Cumhurbaskanligi’na sunacagim" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile