Anadolu Üniversitesi Bu Yil Da Basarili Ögrencilerin Tercihi

Anadolu Üniversitesi Bu Yil Da Basarili Ögrencilerin Tercihi

Anadolu Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’in girisimleri ile hayata geçen Egitimi Destekleme Vakfi (EDEV) Anadolu Üniversitesi Basari Burslari ile 2021-2022 egitim-ögretim yilinda ikinci kez aday ögrencilere birçok farkli kategoride karsiliksiz burs olanagi sundu.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) siralamasina göre belirlenen ’Anadolu Üstün Basari, Anadolu Basari Bursu ve Anadolu Destek Bursu’ kapsaminda, ögrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansi’nda egitim hayati boyunca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya hizmetlerinden yararlanma ve maddi katki gibi zengin olanaklar sunuluyor. Özel yetenek sinavindaki basarilarin esas alindigi ’Anadolu Sanata Destek Burslari’ kapsaminda ise Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuari’na yerlesen basarili ögrencilere Venedik Bienali’ne Katilim Destegi, Edinburgh Uluslararasi Tiyatro Festivali’ne Katilim Destegi, Berlin Filarmoni Orkestrasi’nin konserine Katilim Destegi, World Music Konferansi’na Katilim Destegi, Cremona, Italya’da düzenlenen Çalgi Yapim Sempozyumu’na katilim destegi basta olmak üzere yemekhaneden ücretsiz yararlanma ve nakdî destek imkânlari sunuluyor. Söz konusu burslar disinda halen basvurulari devam eden iki yeni burs olanagi da yine Anadolu Üniversitesi tarafindan basarili ögrencilere destek oluyor. Bu kapsamda ’Anadolu Uluslararasi Ögrenci Destek Bursu’ ile Türkiye’ye yurt disindan gelen ögrenciler de artik burs imkânlarindan yararlanabilirken ’Anadolu Spora Destek Bursu’ ile de ülke sporunun gelisimine katki sunacak gelecegin spor profesyonelleri destekleniyor.

Anadolu Üniversitesi Basari Burslari’ndan, 2021 YKS puan türlerinden elde edilen yerlestirme puani siralamasina göre ve yetenek sinaviyla ögrenci alimi yapilan Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuari’nda dereceyle egitim görmeye hak kazanan ögrenciler faydalaniyor.

Rektör Erdal ögrencileri tebrik etti

2021 YKS tercih sonuçlarinin açiklanmasiyla yüzde 100,56 ile rekor doluluk oranina ulasan Anadolu Üniversitesi’nde burslardan yararlanmaya hak kazanan ögrenciler belli oldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, bir yillik Ingilizce hazirlik programiyla dört yillik lisans egitimi süresini kapsayan, farkli puan türleri ve yetenek sinavlarinda üstün basari göstererek Anadolu Üniversitesi’ne yerleserek burs olanaklarindan yararlanmaya hak kazanan ögrencileri tebrik etti. Rektör Erdal ögrencilere; “Üniversite hayatiniza ilk adiminizi, büyük bir çalisma ve özveri sonucunda yüksek basari kazanarak attiniz. Sizleri tebrik ediyor ve hayatinizda böylesi basarilarinizin daimî olmasini diliyorum. Evinize hos geldiniz” dedi.



Anadolu Üniversitesi, basarili ögrencilerini destekliyor

Bu yil YKS puan türlerinden elde edilen yerlestirme puani siralamasina göre ilk siraya yerlesen toplamda üç ögrenci “Anadolu Üstün Basari Bursu” ile Anadolu Üniversitesi’nin farkli kategorilerde sundugu burs imkânlarindan yararlanmaya hak kazandi. Bu kapsamda, YKS 2021 sonuçlarina göre, sözel puan türünde Egitim Fakültesi Özel Egitim Bölümü Özel Egitim Ögretmenligi Programi’na yerlesen Ahmet Tosun, esit agirlik puan türünde Hukuk Fakültesi’ne yerlesen Müyesser Özge Gezer, sayisal puan türünde Eczacilik Fakültesi’ne yerlesen Yaren Bayrak “Anadolu Üstün Basari Bursu” almaya hak kazandilar. Ayrica “Anadolu Basari Bursu” kategorisinde de farkli puan türleri özelinde ilk üçe giren toplam on iki ögrenci de Anadolu Üniversitesi’nin sundugu ayricalikli olanaklara hak kazanmis oldu.

Yetenek sinavlarinda dereceye giren ögrencilere de farkli burs olanaklari sunuluyor

Yetenek sinavlarinda ise “Anadolu Sanata Destek Bursu” ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Grafik Sanatlar Bölümü, Seramik Bölümü, Baski Sanatlari Bölümü, Heykel Bölümü, Resim Bölümü, Cam Bölümü, Çizgi Film ve Animasyon Bölümlerine ilk üç sirada yerlesen toplamda 21 ögrenci basari bursuna layik görüldü.

Devlet Konservatuari’nda da Sahne Sanatlari Bölümü, Müzik Bölümü, Çalgi Yapimi ve Onarimi Bölümü, Türk Müzigi Bölümü, Müzikoloji Bölümlerine yetenek sinavlariyla giren ögrencilerden on dördü elde ettikleri basari sayesinde “Anadolu Üniversitesi Sanata Destek Bursu” kazandi.

Anadolu Üniversitesi henüz basvuru ve yerlestirme asamalari tamamlanmamis olan “Anadolu Spora Destek” ve “Anadolu Uluslararasi Ögrenci Destek” burslari haricinde toplam 41 ögrenciye burs olanagi saglayarak yine basarili ögrencilerin tercihi oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile