Anadolu Üniversitesi IIBF'de Borsa Istanbul Uygulama Ve Finans Simülasyonu Laboratuvari Açiliyor

Anadolu Üniversitesi IIBF'de Borsa Istanbul Uygulama Ve Finans Simülasyonu Laboratuvari Açiliyor

Anadolu Üniversitesi’nde, Borsa Istanbul (BIST) katkilariyla olusturulan Borsa Istanbul Uygulama ve Finan Smülasyonu Laboratuvari (BISTLAB) 16 Aralik Persembe günü (yarin) açilacak.

Anadolu Üniversitesi bünyesinde Borsa Istanbul (BIST) katkilariyla olusturulan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Borsa Istanbul Uygulama ve Finan Smülasyonu Laboratuvari, 16 Aralik Persembe günü Anadolu Üniversitesi IIBF’de düzenlenecek olan törenle açilacak. Açilis törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, BIST Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erisah Arican ve BIST Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun basta olmak üzere törene çok sayida akademisyen ve ögrenci katilacak.

BISTLAB’da neler olacak?

Anadolu Üniversitesi ögrencileri laboratuvarda Borsa Istanbul çatisi altinda bulunan pay senetlerinde ve vadeli islem kontratlarinda sanal ortamda alim-satim yapabilecekler, uluslararasi hisse senetleriyle islem gerçeklestirebilecekler ve Forex piyasalarinda kaldiraçli islemler uygulayabilecekler. Lisans, yüksek lisans ve doktora ögrencilerine yönelik egitimlerin gerçeklestirilecegi BISTLAB’da, ögrenciler borsada gerçeklestirilen islemlerin tamamini simülasyon üzerinden tecrübe edilebilecek. BISTLAB ile teorik bilgilerin uygulamali sekilde tecrübe edilmesi; bu amaç dogrultusunda finansal okuryazarligin da yayginlastirilmasi hedefleniyor.

BISTLAB açilisinin ardindan verilecek ilk dersin sonunda ise “Dersaadet Tahvilat Borsasi’ndan Borsa Istanbul’a 1873-2013 Fotograf Sergisi” açilisi gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile