Anadolu Üniversitesi'nde 2016 Yeniliklerin Yılı Olacak

Anadolu Üniversitesi'nde 2016 Yeniliklerin Yılı Olacak

Çağın gerekliliklerine göre her alanda sürekli gelişimi ve değişimi hedefleyen Anadolu Üniversitesi, bu kapsamda 2014 yılında başlattığı altyapı çalışmalarını yeni öğretim yılında da aralıksız sürdürüyor.

Bünyesindeki pek çok birimi çağdaş eğitim koşullarına göre baştan aşağı yenileme faaliyetleri içerisinde olan Anadolu Üniversitesi’nin, 2015 yılında tamamlanan veya yılsonuna kadar tamamlanması planlanan projeleri arasında; Eğitim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi Ek Blokları, Öğrenci Yemekhanesi Ek Bloğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi karşısında oluşturulan park alanı, Öğrenci Merkezi’nde açılan konferans salonu, Rektörlük ve Mühendislik Fakültesi önündeki alanların düzenlenmesi, Mühendislik Fakültesi Dekanlık Çay Bahçesinin açılışının yanı sıra kampüs çevre duvarları, Çarşı A Spor Tesisleri, Kuluçka Merkezi (ANAÇ), Medya Merkezi, Sera İdari Binası, Lojman Misafirhanesi, Mühendislik Fakültesi kantin arkası, Mühendislik Fakültesi Otopark gibi alanların yenilenme çalışmaları yer alıyor.

2016 YILINDA YUNUS EMRE KAMPÜSÜNÜ BEKLEYEN YENİLİKLER

Yeni yılda da altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan Anadolu Üniversitesi’nin, 2016 yılında başlatılmasını planladığı projeleri ise şu şekilde; Rektörlük Binası arka alan düzenlemesi, Açıköğretim Sistemi Binasının yenilenmesi, Açıköğretim Sistemi Binası önü peyzaj çalışması, Açıköğretim Sistemi ek bloğu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi inşaatı, Sınav Merkezi Organizasyon Bloğu, Sınav Merkezi İdari Bloğu, Memur Lokali, Yunus Emre Yüksekokulu arkasına katlı otopark yapımı, İki Eylül Kampüsü Kış Bahçesi, Spor Bilimleri Fakültesi Ek Bloğu, İki Eylül Kampüsü Yemekhanesinin ön alan düzenlemesi ve İki Eylül Kampüsü Kongre Merkezi.

Her alanda yeniliklerin üniversitesi olarak adından başarıyla söz ettiren Anadolu Üniversitesi’nin, 2016 yılında ise projelendirmeyi düşündüğü faaliyetleri arasında; Yunus Emre Kampüsü Otomatik Sulama Sistemi, İki Eylül ve Yunus Emre Kampüslerinde 16 farklı bölgede peyzaj yenileme çalışmaları, Turizm Fakültesi ve Fen Fakültesi Ek Blokları, 1500 kişilik yurt inşaatı, Havaalanı Terminal Ek Binası, Mühendislik Fakültesi Amfi Bloğu inşaatı, kampüs alanının ağaçlandırılması, Çağdaş İlköğretim Okulu Binasının Spor Bilimleri Fakültesi için yeniden düzenlenmesi ve yemekhanesinin ise Eğitim Bilimleri Enstitüsüne dönüştürülmesi gibi çalışmalar bulunuyor.

ÖĞRENCİLERE VE HALKA YENİ YILDA DA REKTÖR GÜNDOĞAN’DAN MÜJDELER VAR

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, göreve gelmesinin ardından başlatılan üniversite altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, öğrencileri ve Eskişehir halkını, 2016 yılında da pek çok yeniliğin beklediğini müjdeledi.

Göreve geldiği günden itibaren özellikle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelen üniversite çevre duvarlarının yenilenme çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Gündoğan, “Yunus Emre Kampüsü çevre duvarlarının düzenlenmesi çalışmalarının ardından başta muhtarlar olmak üzere çevre halkı üniversitemize ziyaretlerde bulunarak teşekkürlerini ilettiler. Bu durum bizi çok mutlu etti. Zaman zaman kampüs etrafında incelemelerde bulunmak üzere dolaştığımda da mahalle halkıyla konuşma fırsatımız oluyor. Bu konuşmalarımız esnasında insanlar, Anadolu Üniversitesi’nin çalışmalarından dolayı duydukları memnuniyeti belirtiyorlar. Kampüs etrafında yapmış olduğumuz çevre düzenlemesinin ardından bölge halkının mülklerinin fiyatları bile arttı. Bu düzenlemeler ayrıca beraberinde yeni yerlerin de açılmasına vesile oldu. Son zamanda bu bölgeye birçok yeni iş yeri açıldı” dedi.

“ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HALKA KARŞI GÖREVLERİNİ DE YERİNE GETİRİYOR”

Üniversite çevresinde gerçekleştirilen çalışmaların Anadolu Üniversitesi’nin halka karşı bir görevi olduğuna değinen Rektör Gündoğan, üniversite çevresindeki duvarların kaldırılmasıyla birlikte artık kampüsün daha şeffaf bir görünüme kavuştuğunu kaydetti.

İnsanların önceden duvarlar ardında ne olduğuna dair bir merakı olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Gündoğan, artık böyle bir durumun ortandan kalktığını aktararak, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar Anadolu Üniversitesi olarak burada yaşayan halka karşı görevimizdi. Sonuçta üniversite içerisinde yapılan mekânlar mahallede yaşayan insanların vergileriyle yapılıyor ve biz de görevimizi üniversite çevresinde yürüttüğümüz çalışmalarla yerine getiriyoruz. Kampüs duvarlarını düzenlememizin ardından belediye de burada bir yol çalışması yaptı. Şimdi gerçekten bu bölge çok temiz ve güzel bir görünüme kavuştu” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET YOLU MÜJDESİ

Önümüzdeki günlerde yeni projelerin de hayata geçirileceği anlatan Gündoğan, yakın dönemde çalışmalarına başlanılacak olan ve öğrenciler için büyük kolaylık olacak “bisiklet yolu” projesi ile ilgili olarak şöyle konuştu:

“İki Eylül Kampüsü’nde bir yol yapıyoruz. O projenin de ihalesini bitirdik. 7 metre geliş ve gidişe sahip 14 metre genişliğinde bir yol olacak. Bu çalışma, Muttalip yolundan başlayıp Esentepe’ye kadar ulaşacak. Söz konusu yolun yanına bir de bisiklet yolu yapacağız. Öğrencilerimiz artık rahatlıkla bisikletle gezebilecek. Bisiklet yolu da Yunus Emre Kampüsü İÇEM kapısından başlayıp İki Eylül Kampüsü’ne kadar uzanacak. Böylelikle öğrencilerimiz fakültesine kadar bisiklet yolu sayesinde ulaşabilmiş olacak.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile